بامبو یکی از پرطرفدار ترین گیاهان آپارتمانی است که آن را به نام لاکی بامبو نیز می‌شناسیم. به دلیل محبوبیت بالای بامبو در میان دیگر گیاهان آپارتمانی، قیمت این گیاه کمی بالا است و به همین علت برخی ترجیح می دهند به جای خرید دوباره‌ی این گیاه، خودشان در منزل دست به تکثیر بامبو بزنند. حال ما قصد داریم آموزش تکثیر بامبو در منزل را برایتان در این مطلب شرح دهیم.

چگونه از بامبو قلمه بگیریم؟

لاکی بامبو را می توان از دو طریق، قلمه زدن و جدا کردن پاجوش های کنار ساقه می توان تکثیر کرد. اما رایج ترین و مهم ترین روش تکثیر بامبو، تکثیر از روش قلمه زدن است. این روش بسیار ساده است و در صورت رعایت کردن شرایط لازم، قلمه به راحتی جوانه زده و رشد میکند. برعکس دیگر گیاهان که برای تکثیر فصل خاصی دارند شما با این روش می توانید بامبو را در هر فصلی تکثیر کنید. البته قطعا قلمه زدن در فصل های بهار و تابستان نتیجه گیری بهتری خواهد داشت. حتی اگر شما قصد تکثیر بامبو را نداشته باشید برای هرس کردن بامبو نیاز به بریدن برخی ساقه های بامبو دارید. پس بهتر است نحوه‌ی برش دادن بامبو را همراه با ما بیاموزید. همچنین قیمت گل بامبو می توانند به چند عامل بستگی داشته باشد که از مهم ترین انها می توان به اندازه و ضخیک بودن بامبو اشاره کرد.

پیشنهاد خرید

گل زاموفیلیا در گلدان پلاستیکی

360,000 تومان340,000 تومانخرید کنید

تکثیر بامبو چگونه است؟

نحوه برش بامبو

اگر به قصد هرس کردن میخواهید ساقه های بامبو را ببرید؛ فرقی ندارد که ساقه را از کدام قسمت برش دهید و برش دادن ساقه به این بستگی دارد که بخواهید گیاه را در چه شکل و اندازه‌ای حفظ کنید. اما اگر به قصد قلمه زدن و تکثیر میخواهید ساقه‌ای را ببرید، باید آن را از ۳ تا ۵ سانتی‌متر زیر گره(بند) ساقه برش دهید. گره اولین جایی است که جوانه بامبو در آن شکل میگیرد. پس دقت کنید که این نقطه آسیب نبیند و برش نخورد.

پیشنهاد خرید

جام گل خواستگاری

4,500,000 تومان4,300,000 تومانخرید کنید

از قسمت بالای ریشه و پایین ساقه ها سه گره بشمارید و از اواسط گره‌ی چهارم قلمه را برش دهید. حتما توجه داشته باشید که قلمه را حداقل باید بعد از ۳ گره ببرید. جدا کردن قلمه از گره های پایین‌تر بی نتیجه خواهد بود. *بهتر است که برش شما به صورت اریب و کج باشد. پس از بریدن قلمه، قسمت بریده شده‌ی روی گیاه مادر را با چسب مخصوص، موم و یا پودر زغال بپوشانید. این امر جهت نشت نکردن شیره گیاه به بیرون است. سعی کنید که چاقو یا وسیله‌ای که برای برش قلمه استفاده می کنید را از قبل ضدعفونی کنید تا از ابتلای گیاه به بیماری های احتمالی جلوگیری شود.

تکثیر بامبو چگونه است؟

برای ریشه زدن بامبو چه باید کرد؟

حال که با طریقه‌ی جدا کردن قلمه آشنا شدیم نوبت به شیوه های ریشه دار کردن قلمه می رسد. قلمه بامبو را می توان هم در آب و هم در خاک ریشه دار کرد.

ریشه دهی بامبو در آب

ریشه دهی بامبو در آب روشی معمول تر است. قلمه‌ی جدا شده را در آب مقطر قرار دهید. بعد از گذشت مدتی مشاهده خواهید کرد که ریشه های قرمز رنگ گیاه از زیر قلمه شروع به رشد می کنند. پس از ریشه دادن قلمه آن را در خاک بکارید. می توانید به جای آب مقطر از آب جوشیده‌ی سرد شده استفاده کنید و یا آب شیر را یک روز کامل در ظرفی در باز بگذارید و سپس استفاده کنید. آب قلمه را همیشه تمیز نگه دارید و سعی کنید هر دو هفته آب آن را تعویض کنید.

تکثیر بامبو چگونه است؟

ریشه دهی بامبو در خاک

بامبو در خاک نیز می تواند به خوبی ریشه دهد. برای این کار بامبو را در خاکی تازه قرار دهید. باید حداقل یک گره از قلمه بامبو درون خاک قرار بگیرد. تا زمانی که قلمه ریشه دهد محیط اطراف و خاک آن را گرم و مرطوب نگه دارید‌. می شود گفت به طور میانگین قلمه پس از یک ماه، ریشه می دهد و پس از گذشت دو ماه جوانه خواهد زد.

چگونه پاجوش بامبو را جدا کنیم؟

ابتدا بگذارید توضیح دهیم که پاجوش چیست، هر گونه رویشی که از قسمت ریشه های گیاه حاصل می شود را پاجوش می نامند. بسیاری از گیاهان و درخت ها دارای پاجوش می باشند. گاهی این پاجوش ها توانایی ریشه دادن و درست کردن گیاهی مستقل از گیاه مادر را دارند. بامبو نیز دارای پاجوش است و از این طریق نیز می توان آن را تکثیر کرد. اگر پاجوش ها به صورت خودجوش ریشه دهند میتوان مستقیما آن ها را کاشت و اگر ریشه نداند باید آن ها را مثل شیوه‌ی قلمه زنی کاشت تا ریشه دهند.

تکثیر بامبو چگونه است؟

قلمه زدن بامبو زرد شده

از شایع ترین دلایل زرد شدن و پوسیدگی ساقه بامبو ابتلای این گیاه به قارچ است. وقتی گیاه به قارچ مبتلا می شود باید در اولین فرصت قسمت های خراب شده ساقه را جدا کنیم تا دیگر نقاط بامبو به قارچ مبتلا نشوند. برای این کار ابتدا قسمت های له شده و آلوده را بتراشید تا زمانی که به قسمت های سفت بامبو برسید و آوند های سفید و سالم را مشاهده کنید. پس از جدا کردن نقاط آلوده باید ساقه را مدتی در محلول قارچ کش و آب قرار دهید. بعد از این مراحل بامبو را در خاک بگذارید تا ریشه داده و شروع به رشد دوباره کند.

تکثیر بامبو چگونه است؟

چگونه از گل بامبو مراقبت کنیم؟

بامبو نیز مثل بسیاری از گیاهان برای رشد، نیاز به شرایط محیطی مناسب دارد. به طور خلاصه شرایط نگهداری از بامبو شامل:

خاک:

ترکیب مناسب برای خاک بامبو میزان مساوی‌ای از خاک باغچه، خاک برگ، دانه های ریز پرلیت و پیت ماس است. این ترکیب زهکشی مناسبی دارد. بهتر است مقداری پودر قارچ کش نیز در این ترکیب استفاده شود تا از ابتلای بامبو به قارچ جلوگیری کند.

آبیاری:

قانو کلی آبیاری بامبو این است که نگذارید هیچگاه سطح خاک آن خشک شود. همیشه خاک بامبو را مرطوب نگه دارید و آبیاری را در فصول سرد کاهش دهید. حواستان باشد که گلدان زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی به راحتی خارج شود.

نور:

بامبو به محیط های سایه روشن علاقه دارد. نور متوسط و غیر مستقیم بهترین نوع نور برای بامبو است. نور مستقیم به گیاه آسیب میرساند.

دما:

بهترین دما برای نگهداری بامبو دمایی بین ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد. محیط خانه از لحاظ دما بهترین مکان برای نگهداری از بامبو است.

تغذیه:

برای تغذیه بامبو از قطره‌ی مخصوص بامبو استفاده کنید. حداکثر ماهی یکبار از این قطره ها استفاده کنید و حواستان باشد که مصرف بیش از اندازه کود، موجب پوسیدگی ریشه های گیاه می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “تکثیر بامبو چگونه است؟

  1. جعفر صادقی گفت:

    عالی بود .
    دمتون گرم.

    1. فروشگاه اینترنتی خانم گل گفت:

      درود تشکر از لطف شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *