اکثر افراد بامبو و خیزران را گیاهی یکسان می پندارند. اما در حقیقت این دو گیاه با یکدیگر فرق دارند و هر کدام از خانواده‌هایی متفاوت هستند. خیزران گیاهی شگفت انگیز است. این گیاه می تواند در روز حدود ۴۰ سانتی‌متر رشد کند و گاهی طول آن به ۴۰ متر می رسد. جالب است بدانید که خیزران یک نوع علف است اما به دلیل ظاهر غول پیکرش خیلی ها آن را با درخت اشتباه می گیرند. این گیاه دارای ۵۰۰ گونه‌ی متفاوت است که تمامی آن ها دارای ساقه هایی تو خالی، بند بند و صاف می باشند. خیزران بومی مناطق گرمسیری و استوایی است و در جنوب قاره های آفریقا، آسیا و آمریکا یافت می شود. برای استعلام قیمت گل بامبو می توانید با کارشناسان سایت خانم گل در تماس باشید.

چوب خیزران در زمینه های متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال در ژاپن از ساقه های خیزران به عنوان لوله های آب استفاده می شود، مردم جزیره جاوه از آن فلوت میسازند، در شرق افراد زیادی ساقه های نازک این گیاه را به عنوان سبزی میخورند. همچنین این گیاه در ساخت چوب های ماهیگیری و عصا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. خیزران گیاهی ارزشمند است که استفاده های بسیاری دارد و ما فقط به بخش کوچکی از آن ها اشاره کردیم. بامبو یا بامبوی خوش شانس که برخی آن را به اشتباه خیزران می نامند، از خانواده دراسینا ها (Dracaena) محسوب می شود و نام علمی آن   Dracaena sanderiana می باشد. بامبو به دلیل سادگی در نگهداری جزو گیاهان آپارتمانی محبوب محسوب می شود. این گیاه بومی نواحی استوایی قسمت هایی از جنوب شرقی آسیا و غرب آفریقا می باشد.

پیشنهاد خرید

گل زاموفیلیا در گلدان پلاستیکی

360,000 تومان340,000 تومانخرید کنید

آیا بامبو همان خیزران است؟

آیا خیزران گل می دهد؟

همه گونه های متفاوت خیزران رشد بسیار سریعی دارند و اکثر آن ها هر ساله گل می دهند. برخی از گونه های خیزران فقط ۳ یا ۴ بار در طول یک قرن شکوفه می دهند. گل های این گیاه شباهت زیادی به گل حبوبات علف دارند. میوه های خیزران معمولا شبیه به دانه هستند و برخی از گونه ها میوه هایی شبیه به فندق دارند.

رشد بامبو خیزران چقدر است؟

پیشنهاد خرید

جام گل خواستگاری

4,500,000 تومان4,300,000 تومانخرید کنید

همانطور که گفتیم خیزران رشد بسیار سریع و شگفت انگیزی دارد. این گیاه در روز حدود ۴۰ سانتی‌متر رشد میکند تا جایی که گاهی ارتفاع خیزران ها به ۴۰ متر نیز می رسد. سرعت رشد خیزران به قدری سریع است که اگر جاده‌ای در کنار خیزران ها وجود داشته باشد در عرض یک ماه جاده در انبوه خیزران ها ناپدید می شود و دیگر قابل رؤیت نمی باشد. اما اگر منظورتان از بامبو خیزران، همان خرید لاکی بامبو معروف است باید بگوییم بامبو در بوته هایی به هم فشرده رشد می کند و ارتفاع آن معمولا ۱/۵ متر یا بیشتر است. برگ های بامبو حدودا طولی به اندازه ۲۰ الی ۲۵ سانتی‌متر دارند و عرض آن ها ۴ الی ۵ سانتی‌متر می باشد.

آیا بامبو همان خیزران است؟

عمر گیاه بامبو چند سال است؟

خیزران و همچنین بامبو جزو گیاهان پایا محسوب می شوند و در صورت مناسب بودن شرایط زیستی عمری طولانی خواهند داشت. خیزران به دلیل هیبت غول آسایی که دارد قابلیت نگهداری در منزل را ندارد. اما لاکی بامبو که گیاهی آپارتمانی محسوب می شود شرایط نگهداری خاصی دارد که رعایت آن ها طول عمر بامبو را طولانی تر خواهد کرد. در ادامه کمی در مورد آن توضیح خواهیم داد.

شرایط نگهداری بامبو

  • نور: بامبو به نوری متوسط و غیر مستقیم نیاز دارد. این گیاه وقتی در برابر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد دچار سوختگی می شود. در صورت مشاهده سوختگی در برگ ها و قهوه‌ای شدن لبه‌ی آن ها، بامبو را به مکانی کم نور تر منتقل کنید.
  • آبیاری: بامبو گیاهی رطوبت دوست است. سعی کنید آبیاری گیاه به گونه‌ای باشد که خاک گیاه همیشه مرطوب باشد. حدودا می توان گفت بامبو یک روز در میان به آبیاری نیاز دارد که این مقدار در فصل سرما کاهش می یابد و تقریبا به ۳ بار در هفته می رسد.

اگر قصد دارید بامبو را در آب نگهداری کنید، آب آن را حداقل ماهی یکبار (ترجیحا هفته‌ای یکبار) تعویض کنید. آبی که برای بامبو استفاده می کنید باید فاقد کلر و پاکیزه باشد. پس بهتر است آب را جوشانده و پس از سرد شدن از آن استفاده کنید. اگر ترجیح می دهید از آب شیر استفاده کنید آن را یک روز کامل در ظرفی در باز قرار دهید تا کلری در آب باقی نماند.

  • دما: این گیاه برای رشد به محیطی با دمای ۱۸ الی ۳۵ درجه سانتی گراد نیازمند است. دمای خانه دمایی مناسب برای نگهداری از بامبو می باشد.
  • خاک: خاک مناسب برای بامبو ترکیبی از خاک برگ، خاک باغچه، دانه های ریز پرلیت، پیت ماس و کمی پودر قارچ کش است. این ترکیب زهکشی مناسبی دارد و گیاه را از ابتلا به قارچ، ایمن نگه می دارد.

آیا بامبو همان خیزران است؟

آیا بامبو حساسیت زا است؟

بامبو گیاهی حساسیت زا نیست و خیلی احتمال کمی دارد که شخصی نسبت به بامبو حساسیت نشان دهد.

اما باید آن را از دسترس حیوانات خانگی دور نگه داشت. این گیاه برای حیوانات خانگی سمی و خطرناک است. خوردن این گیاه توسط حیوانات، علائمی همچون دل درد، اسهال، گشاد شدن مردمک چشم و آبریزش دهان را به همراه دارد‌. این گیاه برای انسان خطری ندارد.

آفات و بیماری های بامبو

در اینجا قصد داریم به صورت خیلی مختصر به برخی آفات و بیماری های بامبو بپردازیم. اگر تمایل دارید درباره آفات و بیماری های بامبو اطلاعات بیشتری به دست آورید حتما مقاله بیماری های بامبو را مطالعه کنید.

  • توقف رشد بامبو به چه علتی است؟

رشد بامبو در فصل های سرد سال متوقف می شود و در فصل های گرم ادامه می یابد. اگر رشد بامبوی شما در فصول رشد متوقف شد بهتر است بامبو را به مکان گرم تری منتقل کنید.

  • پوسیده شدن ساقه‌های بامبو به چه علت است؟

پوسیده شدن ساقه ها اکثرا به دلیل مبتلا شدن گیاه به قارچ و کم آبی می باشد. قسمت های خراب شده‌ی بامبو را ببرید و سپس ساقه را مدتی در محلول آب و قارچ کش قرار دهید.

  • علت وجود تار عنکبوت روی برگ‌های بامبو چیست؟

تار عنکبوت روی برگ های بامبو نشان دهنده آلوده شدن گیاه توسط کنه است. برای درمان، رطوبت گیاه را بیشتر کنید و گیاه را سمپاشی کنید.

آیا بامبو همان خیزران است؟

تکثیر بامبو

فصول بهار و تابستان بهترین زمان برای تکثیر بامبو است. برای تکثیر این گیاه می توان از روش قلمه زدن استفاده کرد. باید ساقه ای را از قسمت زیرین برآمدگی گیاه جدا کنید. این کار را به وسیله چاقو انجام دهید. قلمه ای که جدا می کنید باید حداقل دارای ۳ بند باشد. قلمه را تا زمانی که ریشه دهد در آب قرار دهید. قسمت بریده شده در گیاه اصلی را با پودر زغال بپوشانید تا شیره گیاه بیرون نیاید. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تکثیر بامبو، می توانید از مقاله تکثیر بامبو نیز بهره بگیرید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *