اکثر خانه‌های کوچک و آپارتمانی امروزی، از نور کمی برخوردارند. همین عامل موجب شده بسیاری از افرادِ علاقمند به نگهداری از گل های آپارتمانی، قید علاقه‌ی خود را بزنند و گیاهی را به خانه‌ی خود راه ندهند. اما باید بدانید که گیاهان مختلف، نگهداری های متفاوتی نیز دارند و تمامی گیاهان به نور زیاد نیاز ندارند. گیاهان بسیاری وجود دارند که با نور کم و محیط های سایه نیز سازگار هستند. بنابراین در این مقاله سعی داریم تا شما را با گیاهانی که در برابر کم نوری مقاومند آشنا کنیم.

  • کالاتیا

کالاتیا دارای گونه های متنوعی می باشد. در بیشتر گونه های این گیاه می توانید حالتی شبیه به پوست خزندگان را در برگ های گیاه مشاهده کنید. این گیاهِ خاص به هیچ عنوان تابش نور مستقیم آفتاب بر روی برگ هایش را نمی پسندد و تحمل نور شدید را ندارد. آب مورد نیاز این گیاه نسبت به شرایط نوری آن متغیر است. اگر در محیط های پر نور نگهداری شود طالب آب زیادی است اما در محیط های کم نور آب کمتری نیز نیاز دارد.

پیشنهاد خرید

پک نه تایی کالیسیا

195,000 تومان175,000 تومانخرید کنید

کالاتیا در برابر گرما نیز مقاوم است و می تواند تا دمای ۳۰ درجه سانتی گراد را تحمل کند. دمای اطراف این گیاه نباید به کمتر از ۱۵ درجه سانتی گراد برسد. همچنین بهتر است رطوبت هوای اطراف را بیشتر کنید تا گیاه شما رشد بهتری داشته باشد.

  • سرخس لانه پرنده‌ای

سرخس ها از گونه های بسیار قدیمی محسوب می شوند و زمان زیادی است که بر روی زمین وجود دارند. این گیاهان توانایی زندگی در شرایط محیطی مختلف را دارا می باشند. در بین گونه های زیاد و متنوع سرخس، سرخس لانه پرنده‌ای به نور کمی نیاز دارد.

پیشنهاد خرید

فیکوس بلک سلطل 4 سوپر بلک

265,000 تومان250,000 تومانخرید کنید

برگ های سرخسِ لانه پرنده‌ای لبه های چین داری دارد که زیبایی گیاه را دو چندان کرده است. علاوه بر زیبایی ظاهری این گیاه تصفیه کننده هوا نیز هست و اکسیژن خوبی تولید میکند. برگ ها به راحتی مشکلات نوری گیاه را بیان میکنند و با توجه به برگ ها می توانید نور مورد نیاز گیاه را تامین کنید. وقتی که چین های لبه‌ی برگ ها زیاد شدند یعنی نور دریافتی زیاد است و باید آن را به جای کم نور تری انتقال دهید. گیاه را هر چند وقت یکبار بچرخانید تا تمامی نقاط به یک اندازه نور دریافت کنند. سرخس لانه پرنده‌ای رطوبت زیادی نیاز دارد برای تامین رطوبت غبارپاشی انجام دهید.

  • پوتوس

پوتوس بومی مناطق جنوب شرقی آسیا و جزایر سلیمان است و در محیط های سایه دار رشد می کند. این گیاه دوستدار محیط های تاریک و کم نور است و از مقاومت بالایی برخوردار می باشد. علاقه‌ی زیاد پوتوس به تاریکی و مقاومت بالای آن موجب شده که با نام پیچک شیطان  (Devil’s Ivy) نیز شناخته شود. این گیاهِ منحصر به فرد در شرایطی که دیگر گیاهان از بین میروند دوام میاورد و رشد میکند. از طرفی رشد سریعی نیز دارد. تمامی این خصوصیات آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای کسانی که تا به حال از گیاهی نگهداری نکرده اند تبدیل کرده است. پوتوس گیاهی آویز است و حتی می تواند دکوراسیون منزل شما را به راحتی متحول کند.

  • پوتوس ابلق

پوتوس ابلق (Silver Pothos) دارای برگ هایی قلبی شکل است که روی آن ها با طرح هایی نقره‌ای مزین شده است. این طرح های نقره‌ای جذاب در زیر نور خورشید می درخشند و زیبایی منحصر به فردی به این گیاه میدهند.

نور کم تر باعث سبز شدن برگ ها می شود و نور زیاد، طرح های نقره‌ای را افزایش میدهد. اما در کل اگر ظاهر آن را در نظر نگیرید برای رشد و زندگی نور چندانی لازم ندارد و نگهداری نسبتا ساده‌ای دارد.

  • قاشقی

برگ های کوچک، ضخیم و قاشقی شکل این گیاه دلیل نامگذاری آن به قاشقی است. نور مورد نیاز قاشقی ، نوری غیر مستقیم و ملایم است. البته قاشقی با نور های مصنوعی نیز سازگار است که این ویژگی موجب میشود بتوان به راحتی آن را در محیط های کم نور نیز نگهداری کرد.

از آنجا که این گیاه آب را درون برگ ها و ساقه‌های خود ذخیره سازی میکند آبیاری چندانی نیز لازم ندارد و در برابر کم آبی نیز مقاوم است. از نظر دما و رطوبت هم نیازمند شرایط خاصی نیست.

  • دیفن باخیا

دیفن باخیا نور غیر مستقیم را ترجیح میدهد. در فصول بهار و تابستان بهتر است زمان هایی که نور خورشید بسیار شدید است دیفن باخیا را از نور خورشید دور نگه دارید تا نور مستقیم به گیاه آسیب نرساند و برگ های آن را نسوزاند. این گیاه به خاکی مرطوب نیاز دارد پس آبیاری آن را منظم و به موقع انجام دهید.

این گیاه سمی می باشد و خوردن شیره‌ی آن علائمی مثل تورم زبان، گلو و ناتوانی موقت در سخن گفتن می شود. حتما آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

  • گل گندمی

از گیاهان آپارتمانی‌ای که حتما خرید آن را به شما توصیه می کنیم گل گندمی است.گندمی گیاهی بسیار مقاوم و سازگار است که علاوه بر کمبود نور می تواند هرگونه شرایط محیطی نامناسب را تحمل کند. اگر از آن دسته افرادی هستید که در نگهداری از گیاهان، حواس پرت هستید و گاهی آبیاری و تعویض گلدان را فراموش میکنید بهتر است بی درنگ گندمی را تهیه کنید. این گیاه حساس نمی باشد و می تواند این فراموشکاری های شما را تحمل کند.

پرورش، نگهداری و تکثیر گندمی بسیار ساده‌است و همین ویژگی باعث محبوبیت زیاد آن در میان گیاهان آپارتمانی شده است.

  • آگلونما

آگلونما گیاهی مقاوم است که آب و هوای گرمسیری را ترجیح میدهد و به نور زیادی احتیاج ندارد. برای نگهداری از آن باید رطوبت خاک را حفظ کنید و هوای اطراف را گرم نگه دارید. دمایی حدود ۲۲ درجه سانتی گراد برای این گیاه مناسب می باشد.

میزان کوددهیِ مورد نیاز برای این گیاه کم است و سالی یک الی دو بار کود دهی برای بهبود رشد آن کافی می باشد.

آگلونما برای افرادی که تجربه‌ای در نگهداری گل و گیاه ندارند نیز گزینه‌ی بسیار خوبی است.

  • گیاه آناناسی یا گازمانیا

آناناسی یا گازمانیا (Bromeliads) گیاهی خاص، زیبا و محبوب است. این گیاه نیاز زیادی به نور ندارد و میتواند بدون نور خورشید و فقط با نور مصنوعی لامپ های فلورسنت رشد کند و به زندگی ادامه دهد. این گیاه رطوبت دوست است، حتی می توانید آن را در حمام نگهداری کنید و حمام خود را زیبا تر کنید.

  • برگ عبایی

برگ عبایی به قدری مقاوم است و احتمال از بین رفتن آن پایین می باشد که به نام گیاه فولادی مشهور شده است. این گیاه به راحتی با شرایط مختلف سازگار میشود و سهل انگاری در نگهداری را تحمل میکند. پس اگر در نگهداری گیاهان تازه کار هستید بهتر است در خرید برگ عبایی درنگ نکنید. برگ عبایی در تاریک ترین محیط ها که گیاهان دیگر توانایی رشد در آن را ندارند به زندگی ادامه میدهد و کم نوری را به راحتی تحمل میکند. در صورت مناسب بودن شرایط برگ های این گیاه به طول ۱ متر نیز رشد میکنند. برگ عبایی تصفیه کننده و مرطوب کننده‌ی هوا نیز می باشد.

  • نخل شامادورا

نخل شامادورا جزو محبوب ترین نخل های آپارتمانی محسوب می شود‌. سازگاری و مقاومت بالایی نسبت به شرایط مختلف دارد و با کم نوری مشکلی ندارد. این گیاه به راحتی در گوشه های کم نور خانه به رشد خود ادامه میدهد و مراقبت زیادی لازم ندارد. تنها نکته‌ای که باید رعایت کنید آبیاری مناسب آن است، فقط زمانی که خاک گیاه خشک شده بود اقدام به آبیاری کنید زیرا آبیاری زیاد گیاه را از بین خواهد برد.

  • نخل مرداب

نخل مرداب گیاهی زینتی و همیشه سبز می باشد. این گیاه در محیط خانه رشد بسیار خوبی دارد و میتوان آن را در محیط های باز نیز نگهداری کرد فقط باید در سایه قرار بگیرد. اکثر افراد موافقند که نخل مرداب نگهداری نسبتا راحتی دارد. این نخل نیازمند رطوبت زیادی است و باید از روش های گوناگون برای تامین رطوبت آن استفاده کنید.

  • برگ انجیری

برگ انجیری می‌تواند به راحتی در محیط های کم نور نیز رشد کند اما نور کم میتواند باعث از بین رفتن یا کمتر شدن بریدگی های روی برگ ها شود. خاکِ برگ انجیری باید مرطوب باشد، از خیس کردن زیاد آن بپرهیزید. اجازه دهید در فاصله‌ی دو آبیاری خاک گیاه خشک شود و سپس آبیاری را انجام دهید.

  • اسپاتی فیلوم

نگهداری و پرورش این گیاه بسیار ساده است و در مکان های کم نور و سایه شکفته می شود. می شود گفت اسپاتی فیلوم جزو زیباترین گیاهان آپارتمانی بدون نور محسوب می شود. گل های سفید و خاص این گیاه زیبایی‌ای منحصر به فرد به آن بخشیده است. همچنین اسپاتی فیلوم جزو گیاهان تصفیه کننده هوا می باشد و در پاکیزگی هوای محیط شما بسیار تاثیرگذار است.

  • زاموفیلیا

زاموفیلیا علاوه بر نگهداری ساده، بسیار زیبا نیز هست که این ویژگی ها محبوبیت زیادی برای این گیاه کسب کرده است. از طرفی زاموفیلیا هوای محیط را نیز تصفیه میکند. این گیاه می تواند شرایط محیطی گوناگونی را تحمل کند. آب زیادی نیاز ندارد و در برابر کم آبی مقاوم است، دمای مورد نیاز آن بین ۸ تا ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. فقط باید مراقب باشید که زاموفیلیا در برابر نور مستقیم و شدید خورشید قرار نگیرد. برای آشنایی با زاموفیلیا ابلق کلید کنید.

  • سانسوریا

سانسوریا دارای برگ هایی سفت و بلند است. این گیاه در خاک خشک رشد بهتری خواهد داشت و در محیط های کم نور نیز می تواند به رشد خود ادامه دهد. البته دریافت نور زیاد باعث رشد بهتر و سالم تر گیاه خواهد شد اما سانسوریا میتواند در کم نوری هم زنده بماند و رشد کند.

از مزایای نگهداری سانسوریا در خانه، میتوان به تصفیه کردن هوا و بهبود کیفیت هوا اشاره کرد. همچنین نیازی نیست نسبت به نگهداری از این گیاه نگران باشید، سانسوریا گیاهی بسیار مقاوم است و همین امر موجب شده افراد بی تجربه در نگهداری گل و گیاه نیز بتوانند به خوبی از آن نگهداری کنند. تنها نکته‌ای که در نگهداری از سانسوریا باید رعایت کنید این است که از آبیاری زیاد و غیر اصولی بپرهیزید.

مقاله‌ی سانسوریا مهتابی را نیز به شما پیشنهاد میکنیم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *