گل کاغذی، یکی از زیباترین و خوش رنگ ترین گل هایی است که یک شخص می تواند در طول زندگی خود آن را ببیند. گل های کاغذی محبوبیت بسیار زیادی در جنوب کشور، مخصوصاً استان بوشهر دارد. در کوچه های این شهر که قدم بزنید، بر سر در هر خانه ای حجم بزرگی از گل کاغذی رونده را مشاهده خواهید کرد. گل کاغذی رونده، گلی زیبا با برگ های صورتی رنگ که نام علمی آن « بوگین ‌ویلیا » است. گل های کاغذی، گونه ای از گیاهان بومی آمریکای جنوبی است که به واسطه ضخامت نازکی که دارد و گلبرگ های لطیف و ظریفی که دارد به گل کاغذی معروف است. گل های کاغذی نوعی گیاه پیچک است که در کشورمان نیز رشد می‌کند.

در استان‌های بوشهر، گیلان، مازندران، خوزستان و فارس انواع مختلف این گل به وفور یافت می شود. گل کاغذی رونده یکی از گل های بسیار زیبا و چشم نواز در طبیعت است. یکی از قابلیت های مهم این گیاه آن است که می توانیدآن را در محیط آپارتمان نیز نگهداری کنید. همچنین می توانید این گل را در محیط باز نیز بکارید و از آن نگهداری کنید. این گل به صورت درختچه ای رونده و رو به بالا است که به صورت دیواری پر از رنگ های صورتی و چشم نواز رشد می کند.

شیوه نگهداری گل کاغذی

شرایط نگهداری گل کاغذی

گل کاغذی رونده نیز مانند سایر گل ها نیاز به فضایی مناسب برای رشد دارد. برای رشد بهتر آن باید مواردی مانند نور، آب، خاک، کود و گلدان مناسب را برای آن به نحو احسن محیا کنید. اولین قدم در خصوص نگهداری این گل، نور است. گل کاغذی برای ادامه حیات خود نیازمند نور است و برای آن که بتواند شادابی و طروات خود را حفظ کند، باید حداقل در طول روز شش ساعت به آن نور بتابد. در فصول گرم سال مانند تابستان اگر شما مشاهده کردید که گل شما، گل دهی ندارد، باید آن را به محلی انتقال دهید که بتواند نور مناسب خود را کسب کند. در طول فصول سرد سال هم باید آن را از سرما دور کنید و اگر در باغچه و یا فضای باز آن را نگهداری می کنید، باید به واسطه پارچه یا یک پتو آن را بپوشانید تا سرما بر روی آن تاثیر نگذارد.

شیوه نگهداری گل کاغذی

تکثیر گل کاغذی

تکثیر گل کاغذی به راحتی توسط قلمه ساقه انتهای آن یا قلمه ساقه معمولی  امکان‌پذیر می باشد یعنی شما می توانید قلم هایی به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر از انتهای شاخه هایی که به اندازه کافی رشد کرده‌اند و یا از میانه آنها انتخاب کنید در بستری از ماسه قرار بدهید تا دارای ریشه شود دقت کنید که این گیاه دارای خار می باشد پس هنگام تکثیر آن مواظب دست های تان باشید ولی خار این گیاه سمی نیست.

برای قلمه زدن باید برگ ها را جدا کنید قلمه های کوچک شانس در تکثیر شان  بیشتر از قلمه های میانی میباشد به این دلیل که در گیاهان زینتی قلمه های انتهایی بهتر می باشند این دلیل که در گیاهان زینتی قلمه های انتهایی  برای تکثیربهتر می باشند.

در این مرحله توجه کنید که نور مستقیم خورشید باعث سوختگی برگ ها می شود بعد از یک ماه یا کمتر به جاهای دیگر انتقال دهیم.

نکته دیگری که باید در رابطه با قلم ها رعایت شود این است که قلمه ها باید عمیق کاشته شوند چون این گیاه خیلی سریع ریشه تولید میکند و ریشه هایی که تولید می کند ریشه های خیلی ظریف و نازک هستند و زمانی که شما می‌خواهید گلدان را جابجا کنید باعث می شود که قلم های شما از بین برود.

پس بهتر است که آن را عمیق بکارید. در هنگام کاشتن قلمه ها در گلدان توجه کنید که آن را سر و ته نکارید برای اینکه به این اشتباه دچار نشوید می توانید به خارهای ساقه توجه کنید خارهای گل کاغذی به سمت بالا می باشند یعنی به طرف انتهای ساقه.

نگهداری گل کاغذی در حیاط

برای نگهداری گل کاغذی در حیاط شما کار سختی در پیش رو ندارید چرا که گل کاغذی در حیاط نور مورد نیاز خود را دریافت میکنند و به راحتی به رشد خود ادامه می دهد. برای نگهداری گل کاغذی در حیاط چند نکته مهم می باشد در صورت امکان اگر این گیاه در حیاط خانه شما گل نداد باید از کود پتاس بالا برای گل دهی این گیاه استفاده کنید. از خاکی برای گل های کاغذی استفاده کنید که سنگین و نیمه سنگین باشند.

نور مناسب گل کاغذی

مهم‌ترین نیاز گل کاغذی رونده تامین نور آن می باشد پس به این نکات توجه کنید همانطور که در بالا اشاره شد این گیاه برای تزیین دیوارها و پنجره ها مناسب می باشد پس این گیاه خواستار نور مستقیم است و در این محیط شروع به گل دادن میکند. ولی اگر شما مکانی برای رسیدن نور مناسب و مستقیم  این گیاه را فراهم نکنید هرگز شاهد گل های زیبای آن نخواهید بود.

پس در تابستان سعی کنید که این گیاه را در محیط باز قرار دهید  نیاز این گیاه به نور مستقیم ۶ الی ۸ ساعت می باشد پس اگر از این گیاه در خانه نگهداری می کنید آن را نزدیک به پنجره جنوبی قرار دهید تا شاهد هر چه سریع تر  رشد آن را به تعویق نیندازید.

اگر این گیاه نور کافی را دریافت نکند منجر به رشد علفی آن می شود. درجه حرارت مناسب این گیاه در تابستان ۳۷ درجه سانتیگراد و در زمستان تا ۱۷ درجه سانتی گراد به دمای مناسب نیاز دارد.

خاک مناسب گل کاغذی

این گیاه زیبای بالا رونده به نوع خاک حساسیت نشان نمیدهد  ولی طبیعتاً اگر خاک مناسب و مورد پسند آنرا تهیه کنید باعث طراوت و شادابی و گلدهی سریع‌تر آن خواهید بود گل های کاغذی به خاکی نیاز دارد که دارای زهکش مناسب باشد پس باید از خاکی استفاده کنید که رطوبت و آب را در خود نگه ندارد. زیرا رطوبت باعث پوسیدگی ریشه گیاه و در نتیجه خشک شدن آن می شود.

 دقت کنید که از خاک هایی که دارای پیت و پرلیت می باشد استفاده نکنید  زیرا هنگامی که از ترکیب این دو خاک استفاده شود خیس کردن دوباره آن دشوار است و هنگامی که خیس شود بدون اینکه به ریشه گیاه آب برساند آب را به تندی از خود عبور می دهد.

هنگامی میشود از این ترکیب استفاده کرد که مقداری ورمی کولیت نیز همراه آن استفاده شود. خاک مورد نیاز این گیاه خاک رسی آهکی است با ph  ۵ تا ۶ پس  به خاکی اسیدی نیاز دارد چون در خاک ها بالا هست و بالاتر از ۷ می باشد آهنگ نیز در این خاک ها کم می شود این امر باعث می شود  گلهای این گیاه کم بشود  در نتیجه خاک مناسب برای این گیاه روسی  آهکی می باشد.

کوددهی گل کاغذی

زمان مناسب برای کود دهی به این گیاه از اوایل بهار تا اواخر تابستان می باشد کوددهی را می‌توانید هر هفته و یا هر دو هفته یک بار انجام دهید. کودی مناسب می باشد که دارای تمامی نیازهای گل های زینتی و عناصر مفید آن باشد  اگر خواستار دیدن گلهای این گیاه و شادابی آن هستید باید از کود های متفاوت استفاده کنید.

توجه داشته باشید که ریشه های این گیاه نازک و ضعیف می باشند پس بهتر است از کود هایی استفاده کنید که شامل آهن باشند و اگر علاقه به دیدن گل های این گیاه دارید می توانید از کود هایی استفاده کنید که دارای فسفر می باشند.

آبیاری گل کاغذی

در آبیاری گل کاعذی بسیار دقت کنید زیرا دشمن این گیاه آبیاری نامناسب و بیش از حد می باشد. هنگامی که این گیاه مرطوب باشد نمی توانند اکسیژن دریافت کند و موجب پژمردگی آن می شود.  پس گل کاغذی گیاهی است که نیاز بسیاری به آبیاری ندارد زیرا آبیاری زیاد برای این گل مشکلاتی را به وجود می آورد که از مهم ترین آن می توان به پوسیدگی ریشه اشاره کرد.

 در فصل زمستان میزان آبیاری این گیاه را به پایین ترین حد ممکن برسانید ولی در فصل تابستان می‌توانید هر از گاهی خاک این گیاه را مرطوب نگه دارید اگر در انجام این نکات دقت کنید در فصل بهار شاهد گلهای زیبای این گیاه خواهید بود دقت کنید که بین دو آبیاری خاک گلدان باید خشک باشد. به این  ‏نکته نیز توجه کنید  که کم آبی موجب زرد شدن  براکته های  این گیاه میشود.

نگهداری گل کاغذی در زمستان

برای نگهداری گل کاغذی در زمستان استرس نداشته باشید بهترین دمای که میتونید برای نگهداری گل کاغذی در زمستان در نظر بگیرید دمای بین 15 تا 25 درجه می باشد. در فصل زمستان این گیاه را به خانه خود ببرید و در صورت امکان از جابه جای زیاد پرهیز کنید اگر برای شما سوال به وجود اومده نگهداری گل کاغذی در حیاط چگونه باید باشد باید در جواب این سوال گفت میتوانید با پارچه یا پتو گیاه خود را بپوشانید تا سرما ضربه ای به گیاه شما وارد نکنند.

دما مناسب برای گل کاغذی

این گیاه زیبا خواستار محیط گرم می باشد و به نور مستقیم  و آفتاب علاقه نشان می‌دهد در کشور ما این گیاه مناسب شهرهای گرمسیر از جمله اهواز، آبادان، و خرمشهر می باشد. بهتر است که این گیاه را در مکانی که دمای آن متعادل است نگهداری کنید اگر این گیاه را همواره جابجا کنید باعث می شوید که این گیاه  دچار شوک شود و در نتیجه خشک شدن برگهای آن را شاهد خواهید بود.

 برای اطلاع از سالم بودن این گیاه می توانید یک شاخه آن را خم کنید در این هنگام اگر شاخه شکست گل ما دچار سرمازدگی شده است ولی اگر خم شود گیاه ما سالم می باشد.

این گل دمای ۱۸ الی ۱۵ درجه را تحمل می‌کند اما توجه کنید که اگر دمای آن پایین تر باشد احتمال از بین رفتن این گیاه نیز بیشتر می‌شود بهترین عملکرد گل‌ کاغذی زمانی است که دمای شب کمتر از ۱۶ درجه سیلسیوس و دمای روز بیشتر از ۳۸ درجه سیلیسیوس نباشد.

آفات گل کاغذی

اگر در نگهداری این گیاه دقت کنید و شرایط مناسب برای رشد آن را فراهم سازید گیاه شما دچار آفات و بیماری نمی شود در ادامه به برخی از بیماری‌های این گیاه اشاره خواهیم کرد.

شته و کنه

 در این هنگام برگهای جوان گیاه شما زرد شده و پس از مدتی دچار ریزش می شود و در بعضی مواقع به خاطر وجود  شته و تولید عسلک هایش برگ های این گیاه چسبناک می‌شود برای مقابله با این آفات باید از سم های سیستمک  مناسب استفاده کنید.

بیماری لکه

  در این هنگام شما بر روی برگهای این گیاه لکه های زرد مشاهده می کنید که به مرور زمان این لکه ها بزرگتر شده و گسترش پیدا می‌کند و به رنگ های قهوه ای و قرمز تبدیل می‌شوند. در این نقاط بافت خود را از دست  می دهند و خشک می شوند  برای جلوگیری از این بیماری  باید به آبیاری این گیاه توجه کنید و دقت کنید که این گیاه برای مه پاشی مناسب نمی باشد در این هنگام شما می توانید از قارچ کش ها استفاده کنید.

سفیدک زدن پودری

در این نوع بیماری برگهای گیاه شما دچار بافت سفید رنگ پودری مانند می شود که دلیل آن آبیاری بیش از حد و یا مه پاشی بر روی برگ ها می باشد دلیل دیگر مربوط به محیط نگهداری این گیاه می باشد که باید فاقد رطوبت باشد و هنگامی که رطوبت محیط بالا باشد دچار این بیماری میشود و شما هم شاهد این مسئله خواهید بود.

ریزش برگهای این گیاه: به دلیل وجود شرایط نامناسب جوی و محیطی و یا آبدهی بیش از اندازه و  یا کوتاهی در آبیاری  این بیماری رخ می دهد  یکی از دلایل دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد نور نامناسب و یا دمای پایین محیط می باشد.

هرس گل کاغذی

شما می توانید با هرس کردن گیاه تان باعث زیباتر شدن و  آراسته تر شدن شکل ظاهری آن بشوید و با این کار باعث تشویق گیاه به رشد شوید هرس این گیاه بالا رونده نیز مانند هم نوعان خودش انجام می گیرد  زمان هرس این گیاه در فصل زمستان یعنی پایان دوران گلدهی این گیاه می باشد.

اگر گیاه شما شاخه های نازک و ضعیفی دارند در این فصل می توانید این شاخه ها را هرس کنید شما می‌توانید در فصل زمستان شاخه های آسیب دیده این گیاه را با استفاده از یک قیچی استریل شده هرس کنید.  اگر با استفاده از هرس کردن می خواهید میزان گلدهی گیاه تان را بیشتر کنید باید در فصل گلدهی این گیاه شاخه هایی که دیگر گل نمی دهند را از قسمتی از ساقه هرس کنید.

می توان از این شاخه های هرس شده استفاده کرد و آن ها را به صورت قلمه  کاشت و یا میتوان برای پر تر شدن آن گیاه را از سرشاخه ها هرس کنید اگر قصد دارید که گیاه شما رشد بالارونده و عمودی داشته باشد بهتر است که گیاه تان را از شاخه های کناری هرس کنید تا شاخه های بالایی به رشد خود ادامه بدهند.

اهمیت آب دهی در رشد گل کاغذی

آب دهی یکی از مسائل پر اهمیت در نگهداری گل ها و گیاهان است. اگر بتوانید آب دهی مناسبی را برای درخت گل کاغذی انجام دهید، بی شک می توانید عمر طولانی تری را برای گل هایتان رقم بزنید. درخت گل کاغذی علاوه بر نور، به آب کافی نیز برای رشد و حفظ طراوت خود نیاز دارد. نحوه آب دهی درخت گل کاغذی با سایر هم نوعان خود بسیار متفاوت است. گل های کاغذی دوست دارند که به جای این که شما در طول یک هفته به آن دو بار آب بدهید، این کار را هر چهار هفته یک بار اما به صورت آب دهی زیاد انجام بدهید. این گل می تواند در برابر خشکی تحمل بالایی داشته باشد. نکته مهمی که در خصوص آب دهی وجود دارد این است که آب دهی بیش از اندازه باعث می شود تا ریشه گل های کاغذی از بین برود. همچنین اگر آب بیش از اندازه به گل برسد، گل های کمتری را ایجاد می کند و بیشتر انرژی خود را صرف تولید برگ های دیگر می کند.

شیوه نگهداری گل کاغذی

اهمیت خاک و کود دهی در رشد گل کاغذی

خاک و کود دو مسئله به هم پیوسته هستند که باید هر دوی آن ها را به طور دقیق و مناسب در گلددان و یا باغچه استفاده کرد. معمولاً خاکی برای درخت گل کاغذی صورتی استفاده می شود که زهکشی مناسبی داشته باشد. زهکشی مناسب در خاک باعث می شود تا آب به صورت طولانی مدت در خاک باقی نماند و باعث ضربه به ریشه نشود. کود دهی برای گل کاغذی باید در فصل بهار و یا تابستان انجام پذیرد. مقدار کود و نحوه کود دهی به درخت گل کاغذی می تواند زیبایی گل را برای شما تثبیت کند.

شیوه نگهداری گل کاغذی

بهترین فصل تکثیر گل کاغذی

بهترین فصل تکثیر گل کاغذی فصل بهار است گلهای کاغذی به ابیاری کم نیاز داره ولی نه اینکه کامل خشک بشه حدود یک سوم خشک شد میتونید بهش اب بدید. در فصل های دیگر هم میتونید از این گیاه را تکثیر کنید و قلمه گرفتن و تکثیر از ان مشکل می باشد. واسه گل دهی نیاز به نور کامل یا حدود ۶ ۷ ساعت نور مستقیم،آبیاری با خشکی خاک،محیط گرم،کود دهی در فصل رشد با کود های ۳ ۵ یا ۳ ۱۰ و بعد ازون کود پتاس بالا استفاده کنید در این حالت میتونید بهترین فصل تکثیر گل کاغذی را به راحتی پشت سر بگذارید.

روش قلمه زدن گل کاغذی

قلمه زدن، یک مسئله بسیار مهم در گل ها و گیاهان می باشد. این مسئله به قدری اهمیت دارد که اکثر کارشناسان و پرورش دهندگان گل  تاکید زیادی بر این دارند که اگر کسی علم انجام این کار را ندارد، نباید دست به قلمه زدن بزند. قلمه زدن در گل کاغذی مقداری متفاوت است. برای تهیه و ریشه دار کردن قلمه این گل حتماً باید در امر باغبانی تخصص داشته باشید، زیرا این کار برای افرادی که دار باغبانی مبتدی هستند کمی مشکل است. از آنجایی که گل کاغذی به مانند گل های مشابه خود مثل گل بنجامین، سخت ریشه می دهد و در خیلی از مواقع قلمه ها دچار پوسیدگی می شوند این کار نیاز به تخصص در امر باغبانی دارد.  برای اینکه بتوانید قلمه گل کاغذی خود را به راحتی تکثیر دهید حتماً باید به مراحل زیر توجه داشته باشید.

شیوه نگهداری گل کاغذی

نکات مهم در خصوص قلمه زدن

جالب است بدانیم که گل کاغذی قرمز به سه روش قابل تکثیر است روش خوابانیدن ، قلمه زنی و همچنین پیوند جوانه که به اصطلاح به آن کوپیوند می گویند. نکته قابل توجه و حائز اهمیت در قلمه زدن گل کاغذی قرمز این است که باید شاخه ای را انتخاب کنیم که بیش از یک سال عمر داشته باشد و طول این شاخه بین ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر باشد .در این مرحله به وسیله پنبه یا پارچه تمیزی هورمون ریشه زا را در محل برش قرار می‌دهیم و این محل را به خوبی به این هورمون آغشته میکنیم تا امر ریشه زایی به صورت بهتر و زودتر انجام پذیرد. توجه داشته باشید که خاک باید همواره مرطوب بماند و باید یک نایلون شفاف را با ایجاد حفره های ریزی سوراخ کنید و به روی قلمه ها بکشید، دقت داشته باشید که خاک خشک نمانند و پیش از اینکه آب کم شود و منجر به خشک شدن خاک شود جهت آبیاری آن اقدام کنید.

مراحل قلمه زدن گل کاغذی

ابتدا ساقه های سالم و بدون آفت و قوی گیاه را برای گرفتن قلمه انتخاب کنید. ساقه ای که انتخاب می کنید باید حداقل ۴ گره داشته باشد و طول آن ۱۵ سانتی متر و ضخامت آن به اندازه یک مداد باشد. قلم هایی را که انتخاب می کنید باید جوان باشد تا بتواند عمل ریشه زایی را به خوبی انجام دهد. تحقیقات در رابطه با قلمه زدن گل کاغذی نشان می دهد که اگر در بهار یا تابستان قلمه زدن این گل را انجام می دهید قلمه را از چوب نرم انتهای ساقه تهیه کنید و اگر زمان تکثیر پاییز و زمستان است قلمه را از چوب سخت تهیه کنید.  بهترین محل برای قطع قلمه گل کاغذی صورتی درست در زیر گره است. گره محل اتصال برگ به ساقه است و منطقه ای است که احتمال ریشه دهی در آن بیشتر از سایر نقاط گل است. برای قطع قلمه، با استفاده از ابزار باغبانی مانند کاتر و یا قیچی که از قبل آن را ضد عفونی کرده اید، برش را به صورت مورب و در پایین گره انجام دهید. ریشه زایی گل کاغذی صورتی به مانند گل های شبیه خود مثل گل‌بنجامین کمی دشوار است و به مدت ۸ تا ۱۰ هفته زمان نیاز دارید تا این ریشه‌ زایی انجام شود. دقت داشته باشید که قلمه ها را در محیطی با نور غیر مستقیم قرار دهید.

شیوه نگهداری گل کاغذی

اقدامات لازم پس از ریشه زایی

حالا وقت آن رسیده است که منتظر بمانید تا نشانه های ریشه زایی گل کاغذی را ببینید. شما بعد از مشاهده ۴ تا ۶ برگ می توانید پی ببرید که این امر محقق شده و گل شما ریشه زده و بعد از این مدت باید قلمه های خود را از سایه به مناطق آفتابی ببرید حتما توجه داشته باشید که برای اینکه مطمئن شوید گل شما ریشه زایی انجام داده است نباید قلمه را از دل خاک بیرون بکشید این کار یکی از عوامل آسیب رسان به ریشه خواهد بود و گیاه از بین می رود. شما برای انتقال گل کاغذی قرمز خود از منطقه سایه به آفتاب ۳ هفته مهم را پیش رو دارید که در هر هفته باید نکات مهمی را مد نظر قرار دهید در هفته اول محیط شما باید نور بیشتری از مکان قبلی داشته باشد برای هفته دوم گلدان خود را به محیطی منتقل کنید که نور کامل دارد.

کود سه بیست برای گل کاغذی

اگر شما به نگهداری گل و گیاه در آپارتمان علاقه مند هستید و البته به سلامت و طراوت گیاه خود نیز اهمیت می دهید، باید توجه داشته باشید که گیاهان خود را با کود سه بیست یا همان 202020 تغذیه کنید.  کود سه بیست دارای ویژگی های خاصی است که تمام نواقص و نیازهای گیاه شما را برطرف می‌کند. این کود به رشد و سلامت گیاه کمک می‌کند و به واسطه نیتروژن موجود در آن، به عمل فتوسنتز گیاه و کیفیت محصول شما و همچنین به رشد بذر و میوه و رشد سریع تر شاخه و برگ گیاهان آپارتمانی کمک بسزایی می کند. شاید برای شما سوال باشد که علت نامگذاری این کود به سه بیست چیست. تشکیل دهنده این کود حاوی ۲۰ درصد فسفات، ۲۰ درصد پتاسیم و ۲۰ درصد نیتروژن می باشد و به واسطه وجود این عناصر این کود به کود سه بیست معروف شده است.

شیوه نگهداری گل کاغذی

مقدار کود سه بیست باید چه مقدار باشد؟

نکته قابل توجه در استفاده از کود سه بیست این است که حجم مصرف کود سه بیست برای گیاه، بسته به اندازه گیاه و جثه آن دارد. معمولاً یک قاشق چای‌خوری سرخالی که معادل دو و نیم گرم می باشد را در ۱۵۰۰ میلی لیتر آب به اندازه یک بطری آب معدنی، ترکیب کنید و بعد از حل شدن کامل با آب گیاه تان را با آن تغذیه کنید. کود اگر به صورت مایع باشد، به راحتی می تواند در خاک و ریشه نفوذ کند و بهتر جذب شود. یک نکته مهم دیگر که شما باید به آن توجه داشته باشید، این است که اگر گیاه شما به مدت خیلی طولانی رشد نکرده و تغییر زیادی در ظاهر آن و گلبرگ‌های آن ایجاد نشده باید درصد محلول خود را تغییر دهید یعنی به جای یک بطری آب معدنی شما باید از یک بطری آب معدنی کوچک که معادل ۵۰۰ میلی لیتر آب می باشد برای تغذیه گیاه خود استفاده کنید. کود سه بیست را می‌توانید به روش اسپری یا محلول پاشی برای گیاه خود استفاده کنیم به این شکل که یک گرم از پودر را در ۲۵۰ میلی لیتر آب که معادل یک فنجان می‌باشد حل کنید و بعد از آن به روی گیاه خود اسپری کنید توجه داشته باشید که می توانید این کار را هر ۱۰ روز یک بار انجام دهید و هر ۱۴ روز یک بار برای آبیاری از آن استفاده کنید.

علت خشک شدن برگ های گل کاغذی

گاهی اوقات شما به این مسئله بر می خورد که برگ های گل برگ کاغذی شما خشک شده اند و دچار ریزش شده است. خشکی برگ ها می تواند دلایل متعددی داشته باشد. یکی از مهم ترین علت های این مسئله، دما است. گل کاغذی به دما بسیار حساس است، اگر شما در دمای زیر صفر درجه هستید حتماً توجه داشته باشید که گل خود را به گلخانه منتقل کنید تا دچار خشکی نشود. محل ایده آل برای رشد این گل مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر می باشد که در فضای باز این گل به خوبی رشد می کند. علت بعدی خشک شدن برگ های این گل، آب دهی نا منظم است. خشکی بیش از حد خاک، باعث خشکی برگ ها خواهد شد.

شیوه نگهداری گل کاغذی

علت زرد شدن برگ گل کاغذی

یکی از اتفاقاتی که ممکن است شما را ناراحت کند زرد شدن و بی روح شدن گیاهان آپارتمانی شما است. گل کاغذی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد، اما دلایل زرد شدن و ریزش برگ های این گل چه دلیلی می تواند داشته باشد. اینکه گل کاغذی گیاهی مقاوم است و در شرایط سخت محیطی می‌تواند رشد کند، هیچ شکی نیست، اما این گل نیز به مانند دیگر گیاهان ممکن است دچار ریزش و زرد شدن برگ های خود شود. تابش آفتاب شدید، گرما و کم آبی می تواند یکی از دلایل این امر باشد. اما ممکن است بیماری ها و موارد دیگری هم باعث زرد شدن گل های این گل شود. همانطور که در بحث انتقال گل بعد از قلمه زدن به محیط باز و در معرض نور قرار گرفتن اشاره کردیم یکی از عوامل تاثیرگذار در رشد این گل نورآفتاب است که اگر شدت آن کم یا زیاد شود و البته دمای محیط بالا و پایین شود ممکن است منجر به ریزش برگهای این گل شود این مشکل یکی از مشکلات متداول گیاه گل کاغذی می باشد.

علت شل شدن برگ گل کاغذی

حشرات مختلف در آسیب رساندن به گیاهان نقش مهمی دارند. شته و کنه های ممکن است سلامت این گیاه را مورد حمله قرار دهد، مخصوصاً برگ های تازه رشد کرده و جوان گیاه سریع تر از این حملات آسیب می بیند .چسبناک و شل  شدن برگ های گل کاغذی نتیجه حمله شته ها به این گیاه می باشد. راه حل مناسب مقابله با حمله این حشرات این است که شما می توانید تکه پارچه ای را نمناک کنید و بعد از مرطوب شدن آن‌ها را از روی برگ های گیاه خود پاک کنید. اما اگر حمله این حشرات شدید تر است توجه داشته باشید که باید از سم ‌های حشره کش و البته مناسب برای این امر استفاده کنید. سم هایی مانند دیازینون یکی از سمومی است که شما می توانید برای دفع حشرات از آن استفاده کنید.

شیوه نگهداری گل کاغذی

بیماری های گل کاغذی

از جمله بیماری های گیاه گل کاغذی می توان به عامل قارچی یا باکتریایی اشاره کرد. نقاط نارنجی یا قرمز رنگ بر روی برگ های گیاه مخصوصاً برگ های جوان از وجود آفت بر روی گیاه شما خبر می دهد. این نقاط ممکن است به مرور زمان بزرگتر و تبدیل به لکه های کرم یا قهوه ‌ای رنگ و به صورت مرده در بیاید. برای رفع این نقیصه کافی است هنگام آبیاری مراقب باشید که برگ های گیاه گل کاغذی خیس نشود. نکته دوم استفاده از قارچ کش ها برای کنترل این گونه بیماری ها می باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *