با انواع گل خورشیدی آشنا شوید
عاشقان گل و گیاه برای خریدن گل مورد علاقه اکثراً در ابتدای صبح به باغ های گل که در شهرهای مختلف دایر است می روند. بازار گل یک حال و هوای بسیار دلپذیری دارد. در لا به لای گل ها که قدم می زنی، عطر گل ها تمام وجودتان را در بر می گیرد. اما اگر شما هم یک فرد سخت گیر و سخت پسند هستید، بی شک خرید گل خورشیدی می تواند آن زیبایی که مد نظر دارید را به شما هدیه دهد. گل خورشیدی ریشه ای آفریقایی دارد.
برگ های سبز که مانند یک آبشار هستند و گل آن هم مانند یک خورشید تابان به نظر می رسد. خصوصیت اصلی این گل، همیشه سبز بودن آن است که باعث شده علاقه مندان به نگهداری گل بیش از هر گلی آن را دوست داشته باشند. گل خورشیدی برای رشد و گل دهی مانند سایر گل ها نیاز دارد تا شرایطی مانند آب، دما، خاک و رطوبت مناسب را برایش فراهم کنید. هدف ما در این مطلب آشنا ساختن شما با گونه های این گل و شرایط نگهداری آن است، پس پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.
شرایط نگهداری گل خورشیدی
گل خورشیدی هم مانند سایر گل ها و گیاهان نیاز دارد تا شرایطی را در محیط زندگی اش برای او فراهم کنید. ابتدایی ترین نیاز برای رش گل خورشیدی نور است. گل خورشیدی برای اینکه بتواند سبزی برگ های خود را حفظ کند و همچنین برای گل دهی نیاز دارد تا نور فراوان دریافت کند. منظور از نور فراوان نوری است که در اکثر روز وجود داشته باشد و از تابش مستقیم نور خورشید به برگ های این گیاه باید جلوگیری کرد.
نقش آب دهی در رشد گل خورشیدی
آبیاری در گل خورشیدی به شکل خاصی انجام نمی شود و معمولاً زمانی به آبیاری احتیاج پیدا می کند که سطح خاک تا عمق دو الی سه سانتی متری خشک شده باشد. یک نکته مهم در آبیاری گل خورشیدی وجود دارد. گل خورشیدی زمانی که آغاز به گل دهی می کند بیش از هر زمان دیگری نیاز به آب دارد، به عبارت دیگر در زمان گل دهی باید آب بیشتری به گلدان اضافه کرد. پس از پایان گل دهی همان روال قبلی باید از سر گرفته شود.
نقش دما در رشد گل خورشیدی
گل خورشیدی برای زنده ماندن نیاز دارد تا در دمایی باشد که سرمای زیادی را حس نکند. این گل به دمای سرد بسیار حساس است. گل خورشیدی برای رشد نیاز دارد تا دمایی بین 12 الی 15 درجه سانتی گراد زندگی کند. در فصول سرد سال ما پیشنهاد می کنیم که گلدان خود را به درون اتاق و یا فضایی بیاورید که در برابر سرما قرار نگیرد.
خاک گل خورشیدی باید چگونه باشد؟
برای نگهداری و یا کاشت گل خورشیدی یک مقوله مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، خاک آن است. خاک گل خورشیدی باید سبک باشد و زهکشی آن به گونه ای باشد که آب را درون خود به مدت طولانی نگه ندارد. پیشنهاد ما برای خاک مناسب، استتفاده از خاک برگ ها و ماسه است.
علت زرد شدن برگهای گل خورشیدی
اگر شما هم گل خورشیدی را در منزل یا محل کار خود نگهداری می کنید، بی شک با مورد رو به رو شده اید که پس از مدتی، برگ های گل خورشیدی شما زرد می شود. این مورد می تواند دلایل متعددی داشته باشد. اگر مهم ترین عوامل زردی برگ گل خورشیدی آبیاری بیش از اندازه آن است. آبیاری بیش از اندازه باعث می شود تا ریشه در خاک بپوسد. پوسیده شدن ریشه نتیجه اش نرسیدن مواد مغذی به برگ ها است که همین مورد باعث زردی برگ ها می شود. زرد شدن برگ گل خورشیدی می تواند علت دیگری هم داشته باشد. علت دیگر این مورد، کوچک بودن گلدان است. گل خورشیدی با رشد خوبی که دارد، ریشه هایش رشد خواهند کرد و شما باید آن را به گلدانی انتقال دهید که از گلدان قبلی بزرگ تر باشد.
تار عنکبوت زیربرگ ها وجود دارد
یک مورد بسیار شایع در خصوص گل های خورشیدی، این است که شما تار عنکبوت را بر روی برگ ها مشاهده می کنید. علت این مورد حمله کنه به گیاه شما است. قبب از ارائه راهکار برای خلاص شدن از شر کنه باید بگوییم که هر موقعی که دمای محیط به خشکی برسد، این مورد اتفاق خواهد افتاد. برای رفع کنه از روی گل خود باید از سموم آفت کش استفاده کنید.
گیاه از طوقه سیاه شده و پوسیده
برخی از افراد گزارش می دهند که گل خورشیدی آن ها از طوقه سیاه و پوسیده شده است. باید بگوییم که این امر در صورتی به وجود می آید که قارچ درون گلدان شما وجود داشته باشد. قارچ زمانی به گیاه شما حمله می کند که تهویه محیط شما مطلوب نباشد و هم چنین رطوب خاک بسیار زیاد است. رطوبت زیاد و تهویه نامناسب شرایطی است قارچ عاشق آن است و سریعاً رشد پیدا می کند. برای رفه این مشکل کافی است گل اجازه دهید تا سطح خاک گل به خشکی مطلوب برسد و پس از آن با سمو قارچ کش، قارچ ها را از بین ببرید.
میتوان گل خورشیدی را وادار به گلدهی کرد
اگر برای شما هم سوال پیش آمده است که آیا می شود گل خورشیدی را وادار به گل دهی کرد، باید بگوییم که این امکان وجود دارد. یک روش موثر برای گل دهی تمام گل ها که اکثر گیاه شناسان و باغبان ها از آن استفاده می کنند بلتینگ نام دارد. در این روش ساقه ای که از آن گل روییده را جدا می کنند و پس از آن در گل را در جایی قرار می دهند که دمای آن بسیار سر باشد، در طول این مدتی که گل در محیط سرد قرار دارد، آبیاری را ادامه می دهند. س از طی کردن حدود دو ماه گل را به محیطی می آورند مانند محیط اتاق و آبیاری را ادامه می دهند. در طی مدتی که این گل از سرما به گرما منتقل شده است، به مرور گل دهی را آغاز می کند.
تکثیر با تقسیم بوته
شما هم اگر گل خورشیدی دارید و دوست دارید که تعداد آن زیاد شود، باید آن را تکثیر کنید. یکی از راه های تکثیر گل خورشیدی از طریق بوته است. در این روش شما پاچوش هایی که دارای حداقل سه الی چهار برگ هستند را به آرامی از گل مادر جدا می کنید و در گلدان مخصوص می کارید. سپس از کاشت پاجوش هها، باید آن ها را به محیط گرم منتقل کرد و مرتب آبیاری را ادامه داد. این روند باعث رشد سریع پاجوش ها خواهد شد.
تکثیر گل خورشیدی
تکثیر گل خورشیدی راه های متفاونی دارد که نحوه تکثیر آن به وسیله بوته را در متن بالا توضیح دادیم. از دیگر روش های تکثیر این گل، تکثیر با بذر است. برای کاشت بذر باید توجه کنید که نباید بذر را در عمق خاک دفن کنید، چون خاک باعث پوسیده شدن آن می شود. بهتر است بذر را در سطح خاک مرطوب قرار دهید و پس از جوانه زدن به گلدان مورد نیاز انتقال دهید.
نکته ای برای گلدهی بهتر گل خورشیدی
گل های گل خورشیدی به قدری زیبا و دلربا هستند که مردم دلشان می خواهد کاری کنند تا گل دهی بهتری را شاهد باشند. برای اینکه گل دهی خوبی را در گل خورشیدی شاهد باشید، نیاز دارید تا قبل از فصل گل دهی مقداری کود را به خاک آن اضافه کنید. برای کود دهی، پیشنهاد ما استفاده از کود سه بیست است تا بتواند مواد مغذی را به خوبی به گل برساند.
خاک مناسب گل خورشیدی
گل خورشیدی به دلیل داستن ریشه های گوشتی، نیاز دارد تا در خاکی قرار بگیرد که سبک باشد. خاک سبک این قابلیت را به شما می دهد که زهکشی درست تری را بر روی آن اجرایی کنید. از مزیت خاک سبک هم می توان به این اشاره کرد که خاک سبک مقدار آبی که در درون خود حفظ می کند به اندازه ای است که هم مواد معدنی ریشه تامین شود و هم از پوسیده شدن ریشه جلوگیری کند.
نور مناسب گل خورشیدی
در خصوص رشد گل خورشیدی نکته مهمی که وجود دارد، مسئله نور است. گل های خورشیدی برای رشد و گل دهی نیاز به نور زیاد دارند. برای آن که بتوانید نور مورد نیاز این گل را تامین کنید، بهتر است آن را در کنار پنجره های شمالی ساختمان قرار دهید تا بیشترین زمان نوردهی را کسب کند. نور مستقیم آفتاب می تواند باعث سوختن برگ های این گل شود، پس باید از برخورد نور مستقیم نور خورشید با آن جلوگیری کرد.