شرایط نگهداری گل سانسوریا

فهرست مطلب نمایش فهرست
پیشنهاد خرید

سانسوریا ابلق سطل زباله

1,900,000 تومان1,750,000 تومانخرید کنید

گل سانسوریا که بومی ماداگاسکار آفریقا و جنوب آسیا است بیش از ۷۰ گونه در رنگ ها و ابعاد متنوع دارد. ظاهر این گیاه بیشتر شبیه به یک شمشیر با دو لبه تیز است. این گیاه سر سخت و مقاوم دارای عمر طولانی نیز می باشد. گل سانسوریا گیاهی مقاوم در برابر کم‌ آبی و دارای تحمل زیاد در محیط کم نور می باشد. سانسوریا به علت مقاومت بالا و عمر طولانی یکی از بهترین گزینه های نگهداری در محیط آپارتمان و محل کار می باشد.

نگهداری گل سانسوریا

پیشنهاد خرید

پک 5 تایی سانسوریا

355,000 تومان345,000 تومانخرید کنید

این گیاه که در تسویه محیط اطراف خود نقش مهمی دارد. سموم مختلف در محیط را بخوبی جذب می کند. یکی از بهترین مکان هایی که می توانید سانسوریا را نگه دارید اتاق خواب می باشد زیرا این گل با افزایش اکسیژن فضا به بهبود استراحت شما و خوابتان کمک می‌کند.

انواع گل سانسوریا

نگهداری گل سانسوریا

پیشنهاد خرید

پک 5 تایی سانسوریا پاکوتاه

360,000 تومان345,000 تومانخرید کنید

همانطور که قبلا گفته شد برای این گیاه بیش از ۷۰ نوع شناسایی شده است. بعضی از گونه های این گل به شرح زیر است. سانسوریا لاله ای و سانسوریا امریکن، مهتابی پاکوتاه و شمشیری. همه موارد نامبرده شرایط نگهداری و پرورش مشابهی دارند. البته در این میان گل سانسوریا ابلق و سانسوریا پاکوتاه ابلق گونه هایی هستند که شرایط نگهداری آنها کمی نسبت به دیگر انواع سانسوریا متفاوت است.

سانسوریا و آبیاری

نگهداری گل سانسوریا

یکی از ویژگی های این گیاه مقاومت بالای آن در برابر کم آبی است پس حتما توجه داشته باشید که قبل از آبیاری نسبت به خشک بودن سطح خاک گلدان اطمینان حاصل فرمایید. اگر بیش از اندازه به این گل آب بدهید به واسطه حساسیت بالای آن نسبت به رطوبت زیاد ریشه این گیاه پوسیده و از بین می ‌رود. البته در فصل سرما و گرما نحوه آبیاری این گیاه متفاوت است. شما می توانید در تابستان هفته یک بار و در فصل سرما و زمستان هر دو هفته یک بار گیاه خود را آبیاری کنید. لازم به ذکر است که دمای محیط و محل نگهداری و البته میزان نوری که به گیاه می‌رسد در وعده های آبیاری این گیاه متفاوت است.

گل سانسوریا و نور

نگهداری گل سانسوریا

همانطور که قبلاً هم گفته شد این گیاه در محیط سایه و کم نور مقاومت خوبی دارد اما بهترین شرایط و مکان از لحاظ نورگیری برای این گیاه، نور متوسط می‌باشد یعنی چیزی حدود ۲ متر فاصله از پنجره جنوبی و غربی آپارتمان شما. اما نکته قابل توجه این است که سانسوریا نباید به هیچ وجه در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد چرا که منجر به سوختگی برگ های آن می‌شود.

سانسوریا و رطوبت

نگهداری گل سانسوریا

در یک کلام می توان گفت گل‌سانسوریا یا همان نامیرا به واسطه مقاومت بالایی که نسبت به دمای محیط دارد مورد  پسند علاقه ‌مندان به نگهداری گیاهان آپارتمانی است. جالب است بدانید که رطوبت محیط بیش از اندازه این گیاه را از بین نمی برد. به عنوان مثال اگر شما این گیاه را در حمام هم نگهداری کنید آسیب جدی به آن نمی رسد.

تکثیر گل سانسوریا

نگهداری گل سانسوریا

گل سانسوریا، به واسطه زیبایی که دارد، همیشه مورد تقاضای همه افراد بوده است. یکی از مواردی که خیلی ها دوست دارند آن را بدانند، نحوه و چگونگی تکثیر این گل است. گل سانسوریا که زیبا است، به دو روش قلمه و پاجوش قابل تکثیر است. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش های تکثیر این گیاه بیشتر آشنا شویم.

تکثیر به وسیله پاجوش

نگهداری گل سانسوریا

معمولاً در کنار سانسوریا که به صورت کامل رشد کرده است گیاهچه های کوچک رشد می‌کند که به آن پاجوش گفته می‌شود. وقتی پاجوش ها به حدی رشد کردند که بتوانیم آنها را از خاک خارج کنیم. با دقت ریشه این پاجوش ها را از گیاه مادر جدا می‌کنیم و در یک گلدان جداگانه می کاریم. گلدان پاجوش ها را در محیطی مناسب قرار می دهیم و همانند گیاه مادر نسبت به رسیدگی به آن اقدام می کنیم تا کم‌کم رشد کرده و خود تبدیل به گیاه اصلی و بالغ گلدان شود.

تکثیر سانسوریا با قلمه

نگهداری گل سانسوریا

برای انجام این کار ابتدا یک برگ بزرگ که به طول ۳۰ سانتی متر باشد را انتخاب می کنیم. سپس برگ ها را به قطعات ۸ سانتی متری درآورده و انتهای آن را به قارچ کش یا پودر ریشه زا آغشته می کنیم. حتماً دقت داشته باشید که از برگ های کوچک برای این عمل استفاده نکنید چرا که سرعت رشد در عمل قلمه‌زنی را پایین می آورد. در ادامه برگ ‌های آغشته شده به مواد ریشه زا را درون ماسه قرار می دهیم و منتظر می مانیم تا بعد از گذشت سه هفته شاهد رشد جوانه ها باشیم. بعد از این که برگ ها دارای ریشه شد می ‌توانیم آن ها را در گلدانی مجزا کاشته و یک سانسوری های جدید را به محیط خانه خود مهمان کنیم.

خاک مناسب برای سانسوریا

نگهداری گل سانسوریا

این گیاه برای رشد بهتر نیاز به خاک سنگین دارد چرا که سانسوریا در این نوع خاک بهتر رشد خواهد کرد. خاک سنگین پیشنهادی ما به شما مخلوطی از ماسه و شن و رس و مواد آلی می باشد. در خصوص انتخاب خاک، باید این نکته را نیز مورد توجه قرار دهید که خاک شما باید دارای زهکشی بسیار مناسبی باشد تا رطوبت بیش از اندازه به ریشه های گل سانسوریا آسیب وارد نکند.

سانسوریا و کود دهی

نگهداری گل سانسوریا

بهترین زمان برای کود هی گیاه سانسوریا حد فاصله بین دو هفته یک بار است که می توانید از کود گیاهان زینتی برای این عمل استفاده کنید. در هنگام کود دهی باید این مورد را مد نظر داشته باشید که کود های مایع راحت تر از طریق ریشه جذب گیاه می شوند، لذا پیشنهاد ما این است که کود خود را با یک لیتر آب مخلوط کنید و به صورت مایع به پای گلدان اضافه کنید.

سانسوریا و کود سه بیست

نگهداری گل سانسوریا

یکی از عوامل زیبایی و گلدهی گل سانسوریا تغذیه مناسب این گیاه است. این گیاه زیبا نسبت به خاک مناسب و مواد مغذی آن برای رشد خود حساسیت بالایی دارد لذا گاهاً ممکن است بر روی برگ های آن ترک خوردگی دیده شود که این نشان از کمبود مواد مغذی و غنی می باشد. برای تقویت خاک گیاه خود شما می‌ توانید از کود سه بیست استفاده کنید. کودی با ترکیب آلی که به رشد به طرح برگ ها و ساقه گیاه سانسوریا کمک بسزایی می کند. این کود علاوه بر رشد گیاه نسبت به سرعت رشد در پاجوش ها نیز موثر است. عناصر تشکیل دهنده اصلی این کود فسفر ازت و پتاسیم می باشد که از هر کدام از این ها ۲۰ درصد در این نوع از کود وجود دارد. یکی از عناصری که در این کود به همراه دیگر عناصر وجود دارد نیتروژن می باشد که کمک شایانی به عملیات فتوسنتز این گیاه می کند.

تکثیر سانسوریا در آب

نگهداری گل سانسوریا

برای قلمه زدن در آب ابتدا مقداری هورمون ریشه زایی را در ظرف آبی که برای این کار انتخاب کرده‌اید حل می کنید سپس برگ جدا شده را در آب قرار می دهید و آن را ثابت نگه می دارید. زمانی که برگه درون آب ریشه زد وقت آن رسیده که گلدانی با خاک زهکشی مناسب را آماده کنید و گیاه را درون آن بکارید.

سانسوریا و پوسیدگی ریشه

نگهداری گل سانسوریا

یکی از مشکلات جدی و تهدید هایی که گیاهان آپارتمانی را مورد صدمه قرار می‌دهد پوسیدگی ریشه گیاه است که در اکثر این گیاهان زیاده ‌روی در آبیاری منجر به این اتفاق می‌شود. لذا حتما توجه داشته باشید که انتهای گلدان شما دارای سوراخ های خروجی آب باشد تا از این پوسیدگی جلوگیری کند. البته ممکن است که بیماری های قارچی نیز این گیاه را مورد حمله قرار دهند که شما می توانید با محلول های قارچ کش مناسب مثل مانکوزب نسبت به برطرف کردن این بیماری اقدام کنید. وقتی گیاه شما توسط آفات قارچی مورد حمله قرار گیرد معمولاً رنگ ساقه و برگ های گیاه شما به زردی می گراید و ریشه گیاه پوسیده شده و آرام آرام شادابی و نشاط خود را از دست می‌دهد.

بهترین فصل برای قلمه زدن سانسوریا

نگهداری گل سانسوریا

بهترین زمان برای قلمه زدن گیاه سانسوریا فصل بهار است که در این فصل رشد این گیاه در حد مطلوب خود می باشد. فصل بهار همچنین به دلیل اینکه فصلی است که در آن گیاهان بیشترین رشد و شادابی را دارند، توسط محققان و پرورش دهندگان گل یکی از بهترین فصل ها برای قلمه زنی انتخاب شده است.

بهترین زمان برای جدا کردن پاجوش های سانسوریا چه موقع می باشد؟

زمان مناسب برای جدا کردن پاجوش ها و قلمه زدن این گل در فصل بیداری گیاهان ( فصل بهار) می باشد.

آیا گیاه سانسوریا سمی است?

این گیاه را  لطفا دور از دسترس کودکان قرار نگه بدارید زیرا این گیاه زیبا زمانی  که توسز فردی خورده شود مشکلاتی را برای فرد به وجود می آورد زیرا این گل حاوی ساپونین ها است و در روده مشکلاتی از قبیل تهوع اسهال و استفراغ ایجاد میکنند.

نام های مختلف گیاه سانسوریا

سانسوریا یا سانسویریا که بعضی ها، آن را با نام گیاه شمشیری یا نیزه‌ای می‌شناسند. در زبان انگلیسی به این گل زیبا زبان مادرشوهر می گویند که معادل mother in lows tongue ) ) می باشد. این گیاه زیبا از خانوادهliliaceae  می باشد و اسم علمی آنsansevieria  می باشد.

عمر سانسوریا چقدر است؟

نگهداری گل سانسوریا

عمر سانسوریا در صورت مراقبت و نگهداری بیشتر خواهد شد. این گیاه زینتی ملقب به گیاهان همیشه سبز است  در برخی جاها ارتفاع این گیاه بیش از یک متر دیده شده است  البته باید شرایط مناسب برای این گیاه را فراهم نمود که در ادامه این مطلب  به  آنها اشاره خواهیم کرد.

انواع سانسوریا و خانواده آن

این گیاه زینتی برگهای بلند و شمشیری شکل دارد. انواع مختلفی دارد که در برخی از آنها نوار خاکستری در کنار برگها دیده می شود در نوع ابلق شمشیری این گیاه حاشیه زرد زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

نگهداری گل سانسوریا

اگر از این گیاه زینتی در شرایط مناسبی  نگهداری شود شروع به گل دادن می کند. این گیاه متعلق به مناطق بومی آفریقای جنوبی میباشد که در آن مکان ها این گیاه اغلب رشدش به صورت بوته ای است. این گیاه زیبا گونه‌ای از خانواده  سوسنیان است ک نام دیگر این خانواده لیلیاسه میباشد.

سانسوریا دارای گونه های مختلف  از جمله کوتاه و بلند می باشد  شما می توانید این گیاه را تهیه کنید بابت نگهداری آننگران نباشید زیرا این گل نسبت به شرایط نامساعد جوی ومحیطی مقاوم است و می توانید در نقاط مختلف منزل امکان پذیر می باشد.

نور مناسب برای سانسوریا

این گیاه در مقابل نور کم مقاوم است اما باید توجه داشت که این گیاه علاقه بسیاری به نور کامل اما غیر مستقیم دارد و این شرایط برای او بسیار خوشایند می باشد.  این گیاه در شرایط آب و هوای گرم بسیار سریعتر رشد می کند.

اگر به این گیاه نور کم برسد باعث رنگ پریدگی در برگها و یا کمرنگ شدن طرح‌های زیبای برگ های آن میشود تابش نور مستقیم نیز باعث پوسیدگی برگهای این گیاه میشود پس از قرار دادن این گیاه در مقابل نور مستقیم بپرهیزید.

دمای مناسب برای سانسوریا

باید در روزهای سرد زمستان مراقب این گیاه بود زیرا که سرمای زیاد باعث یخ زدن برگ های آن میشود گرچه تا ۱۰ درجه حرارت در فصل سرما را می توانند تحمل کنند اما درجه مطلوب برای این گیاه در این فصل ۱۶ می باشد. بهترین دما برای رشد این گل دمای 21 الی 31 درجه خواهد بود.

 آبیاری مناسب سانسوریا

این گیاه زینتی و دل نشین خواستار آب کم است. شما می توانید در تابستان گیاه تان را هفته ای یک الی دو مرتبه آبیاری کنید دقت داشته باشید که در زمستان نیاز این گیاه بسیار کم است به گونه ای که شما باید هر دو یا سه هفته یکبار با توجه به شرایط آب وهوایی منطقه خود اقدام به آبیاری این گل بکنید.

اگر برگ های گل شما دچار چروکیدگی شد بدانید که در آبیاری آن کوتاهی کرده اید و اگر لکه های قهوه ای روی آن مشاهده کردید بدانید که در آبیاری آن افراط کرده اید. اگر نیاز بود می توانید برگ های گل تان را  به همراه دستمال مه  پاشی کنید و آن را شستشو دهید.

کوددهی مناسب سانسوریا

اگر گیاهاتان نیاز به کود دهی داشت باید در طی فصل رشد یعنی بهار از کودهای مخصوص که برای گیاهان آپارتمانی مناسب می باشند استفاده کنید. اگر در کود دهی به گیاهتان افراط کنید باعث نرم شدن برگهای آن و عدم استحکام این گیاه می شوید.

حتماً به دستورالعمل روی کودها دقت کنید و مطابق با آنها عمل کنید یک نوع از کودهای مناسب این گیاه ان پی کا(n.p.k)  نام دارد همچنین شما می توانید از کمپوست ها استفاده و آن را به خاک اضافه کنید

خاک مناسب برای سانسوریا

خاک مناسب برای سانسوریا خاک کمپوست می باشد. که این گل به این نوع از ختک علاقمند می باشد. خاک این گیاه باید بافت متوسط و مناسبی داشته باشد و علاوه بر آن زهکش مناسبی نیز نیاز دارد تا در شرایط مناسب به رشد خود ادامه دهد یک نمونه از ترکیب خاک مناسب برای این گیاه ترکیب خاک معمولی و خاک برگ به  همراه  مقداری شن است.

زمان تعویض گلدان سانسوریا

یکی از موضوعاتی مهم در رابطه با تعویض گلدان سانسوریا این است که زمانی اقدام به تعویض گلدان سانسوریا بکنید که این گیاه سرحال می باشد. اگر در گیاه تان زردی و یا لکه های قهوه ای مشاهده می کنید گیاه شما دچار آفت و یا بیماری شده در این مواقع توصیه می کنیم که گلدان این گیاه را تعویض نکنید چرا که توان سازگاری با محیط جدید را ندارد پس دقت کنید.

انتخاب گلدان امری بسیار مهم است زیرا تاثیر بسیاری در رشد گیاه شما دارد پس به این مطالب دقت کنید سانسوریا ها علاقه بسیاری به گلدان های سفالی دارند از آنجایی که آنها از خیس و مرطوب ماندن ریشه هایشان بیزار هستند گلدانهای سفالی که رطوبت را به سرعت از خود خارج می کنند بسیار مناسب هستند دقت کنید که کف گلدان باید چند سوراخ داشته باشد که آب اضافی به راحتی بتواند از آن خارج شود.

اگر قصد دارید که گیاه تان را در محیط‌های باز نگهداری کنید بهتر است که گلدانی با رنگ تیره تر انتخاب کنید به این دلیل که این گیاه به گرما علاقه نشان می‌دهد و می‌تواند از این راه گرما را به خود جذب کند.

گلدهی سانسوریا

گلدهی سانسوریا را زمانی مشاهده خواهید کرد که  از گیاه تان به خوبی مراقبت کنید و نیازهایش را برطرف کنید آنها نیز عکس العمل نشان می دهند گیاه سانسوریا نیز واکنش را پس از گذشت چند سال نشان می دهد.

این گیاه که باید بالغ شده باشد در اوایل پاییز شما را به گل دادن خوشحال می کند شما در نزدیک غروب مشاهده این پدیده زیبا و خوش عطر خواهید بود گفته می‌شود که گل‌های این گیاه دارای رایحه عطر یاس می باشد ولی دارای ظاهری زیبا نمی باشند  متاسفانه عمر این گل فقط یک شب می باشد.

تکثیر سانسوریا

تکثیر هز گل قاعدتا جذابیت های خاص خودش را برای ما دارد تکثیر سانسوریا هم از قاعده مستثنی نیست و تکثیر سانسوریا به سه روش کلی انجام می شود.

  1.  تکثیر از طریق قلمه زدن
  2.   تکثیر از طریق پاجوش
  3.  تکثیر از طریق تقسیم بوته
    سایت خانم گل برای افراد مبتدی و آماتور تکثیر از طریق پاجوش را پیشنهاد می کند. در مطالب بعدی تمامی نکات مورد نیاز برای یادگیری تکثیر این گیاه را برای شما بزرگواران به صورت کامل توضیح خواهیم داد. تکثیر این گیاه باید در فصل بهار صورت گیرد دقت کنید که اگر سانسوریا شما ابلق می باشد بهتر از تکثیر از طریق پاجوش را انجام دهید.

تکثیر از طریق قلمه زدن

در قلمه زدن سانسوریای ابلق باید دقت کنید  زیرا اگر شما اصول مهم آن را رعایت نکنید حاشیه زرد زیبای کنار آن از بین می رود پس به این نکته باید توجه داشته باشید که از یک چاقوی تیز و استریل شده استفاده کنید. پس از آن یک برگ سالم و بالغ که ارتفاع آن به 30 سانتی متر می رسد را انتخاب کنید و آن را جدا کنید سپس آن را به قسمت های ۹  و ۱۱ سانتی متری تقسیم کنید.

برای ثابت ماندن حاشیه زرد برگ باید قسمت پایین برگ را به صورت هشت برش داده و قسمت برش را درون خاک قرار دهید برای تکثیر سانسوریای سبز نیز باید همین اعمال را انجام دهید تفاوت که نیازی به برش به شکل ۸ ندارد شما می توانید بعد از کاشتن قلمه های جوان روی آنها را با کیسه و یا کاور پلاستیکی بپوشانید تا گیاه رطوبت را به خود جذب کند و شما هرچه سریعتر شاهد پاجوشهای این گیاه باشید.

نکته نباید از گلدانی استفاده کرد که سایزش بیشتر از قلمه های شما  باشد برای تکثیر سانسوریا سبز حتما توجه کنید که از همان قسمت که بریده شده قلمه را به صورت صاف و عمود داخل خاک گلدان قرار دهید شما می توانید از ترکیب خاک برگ پوسیده و مقداری خاک لومی استفاده کنید  شما باید به طور مرتب خاک گلدان را آبیاری کنید  بعد از گذشته سه هفته می توانید شاهد ریشه زایی گیاه تان باشید از هفته چهارم شاهد رشد آن ها باشید.

 تکثیر از طریق پاجوش

تکثیر از طریق پاجوش نسبتا راحت تر می باشد در این هنگام شما باید پاجوش جدید را در فصل بهار با دقت بسیار از گلدان جدا کنید و آن را در گلدانی کوچک و مناسب بکارید  و منتظر باشید تا پاجوش شما رشد کند اگر پاجوش شما تا مدت ها رشد نکرد نگران نباشید زیرا رشد نکردن پاجوش در ابتدا جای نگرانی ندارد این روش برای تکثیر سانسوریا ابلق بهتر می باشد زیرا حاشیه های زرد آن از بین نرفته و به طور کامل باقی می ماند.

دلیل رشد نکردن سانسوریا:

میزان آبیاری برای رشد مناسب سانسوریا:

توجه نکردن به نیاز آبی انواع مختلف سانسوریا و روش آبیاری این گیاه می تواند یکی از دلایل عدم رشد در این گیاه  باشد. این بدان معناست که علاوه بر مقدار کافی آب که به گیاه می دهیم ، منظم  بودن تعداد دفعات  آن نیز مهم است. به عنوان مثال ، دلیل باریک شدن سانسوریا شمشیری ممکن است به دلیل آبیاری نامنظم و بدون برنامه باشد. بنابراین سعی کنید نیازهای آب گیاه خود را در روزهای خاص و حتی در زمان های خاص تأمین کنید.

تامین  نور مورد نیاز گیاه یکی از دلایل عدم رشد سانسوریا است:

با اینکه نور خورشید یکی از نیازهای حیاتی گیاهان است ، اما برای حفظ همه آنها ، گیاه باید از نظر نیاز به نور خورشید به دقت بررسی شود. این مورد همچنین در مورد انواع مختلف گیاه سانسوریا و  شرایط مختلف ذخیره سازی و نیاز نوری آنها اعمال می شود. به عنوان مثال ، دلیل رشد نکردن  سانسوریا پا کوتاه می تواند فراوانی نور خورشید باشد ، اما در نوع ابلق و طلایی آنها، میزان نور مورد نیاز گیاه تعقیر میکند.

گرمای شدید یا سرمای شدید:

برای رشد سریع سانسوریاها دمای هوا بسیار مهم است. یکی از دلایلی که سانسوریاها خوب رشد نمیکنند، دمای بسیار گرم و یا سرد است. هوای خشک یا مرطوب و تغییرات ناگهانی محل نگهداری گیاه نیز یکی از دلایل رشد نکردن سانسوریا است. به همین دلیل ، همه متخصصانی که در زمینه آموزش گل و گیاهان خانگی در خانه فعالیت می کنند ، پیشنهاد می کنند که برای حفظ این گیاه درجه حرارت را متوسط   نگه دارید و از انتقال ناگهانی به مکان هایی با دما و رطوبت مختلف خودداری کنید.

خاک یکی از دلایل عدم رشد مناسب سانسوریا است

یکی از دلایل عدم  رشد ، تجمع آب در خاک گلدان است. به همین دلیل است که خاک گیاه سانسوریا باید کاملاً زهشکی مناسب داشته باشد. در غیر این صورت ریشه گیاه می پوسد. اگر این مشکل را مشاهده کردید ، باید گل را از گلدان خارج کرده و خاک خشک شده با زهکشی مناسب را به گلدان انتقال دهید. با کاشت مجدد گیاه در خاک جدید ، رشد سریع سانسوریا را مشاهده خواهید کرد.

آفات گیاه سانسوریا را تشخیص دهید:

برای بررسی آفت گیاه ، قبل از هر چیز به شکل ظاهری برگ گیاه و خاک آن توجه کنید. برای درک اینکه چرا سانسوریا مهتابی شما رشد نمی کند ، باید مطمئن شوید که گیاهتان توسط آفت آلوده نشده است. به همین دلیل ، بهترین کار این است که در میان انواع آفات گیاهان آپارتمانی ، دو آفات بسیار مهم این گیاه شناخته شود:

شپشک آردآلود: اگر روی برگهای سانسوریا لکه های سفید مشاهده کردید ، به این معنی است که گیاه شما قطعاً دارای این آفت است. برای از بین بردن آن می توانید از اسپری های مخصوص این گیاه روی برگ ها استفاده کنید.

پشه های کوچک در خاک: تجمع این پشه باعث آسیب شدید ریشه می شود. برای از بین بردن این حشرات نیز می توانید از حشره کش استفاده کنید.

مناسب بودن اندازه گلدان:

اگر سانسوریا شما به خوبی رشد نمیکند وشما تمامی شرایط نگهداری مناسب گیاه را تامین کرده اید.،مشکل میتواند مناسب نبودن اندازه گلدان باشد.انتخاب گلدان بزرگ باعث کاهش رشد گیاه میشود و گیاه فقط سعی میکند که ریشه هایش در گلدان را پر کند و به رشد و پاجوش زدن نمیپردازد.

دلیل پاجوش نزدن سانسوریا

1_ نور: اولین و مهمترین عامل داشتن نور مناسب برای گیاهان میباشد. اگر نوری که گیاه دریافت می کند کم باشد ، رشد آن کند شده و یا متوقف می شود و از تولید پاجوش جلوگیری می شود. سانسوریا بخصوص در تابستان به نور مستقیم خورشید احتیاج ندارد و در صورت قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید از بین میرود ، اما برای رشد خوب به نور فیلتر شده ای که از پشت شیشه به گیاه می تابد نیاز دارد. گیاهتان را پشت پنجره های جنوبی  قرار دهید تا حداقل 6 ساعت از نور آفتاب در روز برخوردار شود.

2- دمای مناسب:

تعادل دما تأثیر زیادی در رشد گیاه و تولید پاجوش دارد. در تابستان گرم ، دمای محیط باید 20 تا 25 درجه باشد. سانسوریا می تواند دمای تا 30 درجه سانتیگراد را تحمل کند ، اما رشد آن در دمای بالاتر از 25 درجه سانتیگراد کند و آرام می شود و گیاه توان تولید پاجوش را نخواهد داشت. سانسوریا به سرما نیز بسیار حساس است و در دمای زیر 18 درجه رشدش متوقف می شود. گیاه خود را هرگز در مکانی  زیر 10 درجه سانتیگراد قرار ندهید زیرا برای این گیاه مضر است و در این دما به آسانی می میرد.

میزان آبیاری مناسب و آبیاری گیاه در زمان مورد نیاز:

گیاه سانسوریا به آبیاری زیاد حساسیت زیادی دارد و خیلی زود می میرد. آبیاری زیاد منجر به بیماری های قارچی و پوسیدگی ریشه می شود و بنابراین از پاجوش زدن گیاه جلوگیری می کند. سانسوریا را به موقع و به طور منظم آبیاری کنید تا یک گیاه سالم با چندین پاجوش بدست آورید.

نبود آفت و بیماریها: این گیاه وقتی تحت تأثیر آفات و یا بیماری به هر دلیلی قرار گیرد، رشد خود را متوقف می کند و همچنین پاجوشی تولید نمی کند ، بنابراین برای تولید پاجوش های فراوان و رشد بهینه گیاه ،نبود آفت و بیماری میباشد.

اندازه گلدان سانسوریا:

گیاه سانسوریا هنگامی که ریشه های آن پر شود تولید پاجوش را آغاز می کند. گلدانی متناسب با اندازه گیاه خود انتخاب کنید. استفاده از گلدان بزرگ مانع تولید پاجوش ها می شود.

استفاده از کودهای فسفر: همانطور که گفته شد ، گیاه سانسوریا وقتی ریشه آن پر شود رشد می کند و ریشه های محکمی تولید می کند. کود فسفر رشد گیاه و رشد ریشه را سریعتر می کند و استفاده از این کود به ویژه در گیاهان جوان باعث پاجوش دادن سانسوریا می شود.

آفت و بیماری سانسوریا

اگر برگهای گیاه شمارو به زرد شدن است دو احتمال وجود دارد یکی اینکه گیاه شما نور کافی دریافت نکرده است و نیاز به نور بیشتری دارد پس آن را به مکانی پر نور تر البته با نور غیر مستقیم  ببرید. احتمال دوم این است که گیاه شما نیاز به تقویت کننده دارد و مواد مفید خاک آن رفته است.  اگر شاهد شل شدن و عدم استحکام در گیاه تان شدید آبیاری پیاپی و فرصت  خشک نشدن خاک گیاه می باشد.

اگر در فکر خرید گل لاکی بامبو هستید و می خواهید سفارش اینترنتی گل را برای اولین بار تجربه کنید به شما تبریک می گوییم زیرا شما با سفارش گل از با کیفیت ترین و منظم ترین گل فروشی خانم گل، تازه ترین گل ها را به عزیزانتان هدیه میدهید و تجربه ی یک خرید اینترنتی گل موفق را به دست می آورید. با ما همراه شوید تا شما را با خرید اینترنتی گل بامبو بیشتر آشنا کنیم.

دلیل دیگر می تواند استفاده بیش از حد نیاز گیاه از تقویت کننده ها باشد. اگر برگهای گیاه شما دارای لکه های قهوه ای می باشد و رو به خشک شدن است بدانید گرمای زیاد و احتمالاً شما آن را در دمای  بالای منزل تان قرار داده اید  پس هر چه سریعتر مکان این گیاه را عوض کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *