گل غوره ای با نام علمی Senecio rowleyanus گیاهی همیشه سبز و رونده است که از خانواده کاسنیان (Asteraceae) محسوب می شود. این گیاه در شرایط آب و هوایی گرم رشد می کند و بومی مناطق جنوب غرب آفریقا می باشد. این گل برگ هایی بیضی شکل، گوشتی، آبدار و نوک تیز دارد که شبیه به غوره است. همچنین به دلیل شکل خاص برگهای این گیاه، برخی آن را به اسم دانه تسبیحی و رشته مرواریدی نیز می شناسند. بر روی تمام برگ های این گل خطی تیره مشاهده می شود که گل از طریق همین خط ها به دریافت نور و انجام فتوسنتز می پردازد. ساقه های نازک گل غوره ای می تواند تا دو متر نیز رشد کند. این گیاه در طول تابستان گل میدهد. گل های کوچک آن به رنگ سفید و صورتی است و عطری شبیه به دارچین دارد. حال که کمی با گل غوره‌ای آشنا شدید در ادامه با ما همراه باشید تا به شرایط نگهداری گل غوره‌ای بپردازیم.

گل غوره ای

روش نگهداری ساکولنت غوره ای

گل غوره‌ای بی شک در دسته‌ی مقاوم ترین و زیباترین گل های آپارتمانی قرار میگیرد. سبک رشد رونده و شکل خاص برگ های این گیاه موجب شده قرار گرفتن آن در گلدان، جلوه‌ای زیبا به گلدان و حتی محیطی که گلدان در آن قرار میگیرد ببخشد. مخصوصا کاشت این گیاه در گلدان های آویزان می تواند دکوراسیون محیط زندگی شما را به شدت زیباتر کند.

گل غوره ای گیاهی آبدار است و آب را در برگ ها و ساقه های گوشتی خود ذخیره‌سازی می‌ کند. گیاهان آبدار نسبت به خشکی مقاوم هستند و آبیاری کمی نیاز دارند که این امر موجب شده نگهداری گل غوره‌ای راحت تر شود. همچنین این گل رشد سریعی دارد و در مدت کمی انبوه شاخه و برگ های آن زیبایی اش را چند برابر میکند. اگر قصد نگهداری این گل زیبا و مقاوم را در خانه دارید با سایت خانم گل همراه باشید تا دقیق تر به نگهداری گل غوره‌ای در خانه بپردازیم.

گل غوره ای

آب و نور لازم برای نگهداری ساکولنت غوره ای

همانطور که قبل تر گفتیم این گیاه جزو گیاهان آبدار است و آب را درون ساقه و برگ های گوشتی خود ذخیره میکند. به همین دلیل در برابر کم آبی و خشکی مقاوم است و به آبیاری کمی نیاز دارد. به طور کلی گل غوره‌ای در فصول گرم یک الی دو بار در هفته نیاز به آبیاری دارد و در فصول سرد باید آبیاری را به هر دو هفته یا سه هفته یکبار کاهش داد. اما برای اینکه دقیق تر عمل کنید با توجه به رطوبت خاک آبیاری را انجام دهید و هر بار که خاک گیاه خشک شد آبیاری کنید.

آبیاری بیش از حد گل غوره‌ای موجب پوسیدگی ریشه ها می شود.

مورد مهم دیگر برای رشد گیاه، نور مناسب و مورد نیاز آن است. گل غوره‌ای به صورت طبیعی معمولا ترجیح میدهد در سایه زندگی کند. اما در زندگی آپارتمانی نور زیاد را بیشتر میپسندد. البته که این گیاه در سایه روشن نیز رشد مناسبی دارد اما قطعا نور بیشتر تاثیر به‌سزایی روی رشد آن خواهد داشت. توجه کنید که گل غوره‌ای نور زیادی نیاز دارد اما نه از نوع مستقیم آن ، پس بهتر است گلدان این گیاه را در کنار پنجره قرار دهید تا هم نور مورد نیاز خود را دریافت کند و هم از نور مستقیم آفتاب به دور باشد. اگر نمی توانید به صورت طبیعی نور مورد نیاز گیاه را تامین کنید از لامپ فلورسنت برای این کار استفاده کنید. به طور میانگین استفاده‌ی لامپ فلورسنت ۱۴ الی ۱۶ ساعت در روز می تواند نور مورد نیاز گل غوره‌ای را تامین کند.

گل غوره ای

رطوبت مورد نیاز ساکولنت غوره ای چقدر است؟

گل غوره‌ای گیاهی آبدار است و با توجه به ذخایر آبی که درون برگ ها و ساقه های خود دارد نیازی به رطوبت پیدا نمی کند. برای نگهداری از این گل اصلا نیازی به استفاده از روش های رطوبت رسانی مثل غبارپاشی ندارید. این از دلایلی است که نگهداری از این گیاه را بسیار راحت تر کرده است.

 دمای ایده‌آل برای گل غوره ای چه دمایی است؟

با توجه به این مسئله که گل غوره‌ای بومی جنوب غرب آفریقا می باشد می توان حدس زد که این گیاه برای رشد به محیطی گرم نیاز دارد و محیط خانه برای نگهداری آن بهترین گزینه است. اگر بخواهیم به طور دقیق تر بیان کنیم دمای مناسب برای نگهداری گل غوره‌ای ۲۱ الی ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد.

هر چقدر که این گیاه نسبت به گرما مقاوم است، در برابر سرما آسیب پذیر است و نمیتواند سرما را تحمل کند. پس اگر قصد دارید گل غوره‌ای را در فضای خارج از خانه نگهداری کنید حتما در فصول سرد آن را به درون خانه منتقل کنید. قطعا نگهداری گل غوره‌ای در منزل گزینه‌ی مناسب تری است. زیرا نگهداری آن در منزل، گیاه را از سرما و نور مستقیم آفتاب دور نگه می دارد.

گل غوره ای

 خاک مناسب گل غوره ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

مهم ترین نکته درباره خاک مناسب گل غوره‌ای زهکشی بالای آن است. اگر خاک این گل زهکشی خوبی نداشته باشد به مرور موجب پوسیدگی ریشه‌های گیاه می شود. همچنین گل غوره‌ای خاکی خشک و کمی قلیایی را ترجیح می‌ دهد اما این موارد خیلی پر اهمیت نیست، فقط باید به زهکشی مناسب خاک دقت داشته باشید.

خاک کاکتوس خاکی مناسب برای رشد این گیاه است که به صورت آماده می توانید از گل فروشی ها تهیه کنید. همچنین خاک ماسه‌ای و خاک باغچه با درصد بیشتری شن نیز برای این گیاه مناسبند. اگر قصد دارید خودتان خاکی برای گیاه درست کنید ترکیب پرلیت، خاک برگ و مقداری ماسه، خاکی خوب برای رشد گل غوره‌ای است.

گل غوره ای

تکثیر گل غوره ای

تکثیر گل غوره‌ای را می توان با دو روش قلمه برگ غوره‌ای و قلمه ساقه‌ی غوره‌ای انجام داد که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد:

  • قلمه ساقه غوره ای:

قلمه‌ای به اندازه ۷ الی ۱۰ سانتی‌متر را از نوک ساقه ها جدا کنید. سپس قلمه جدا شده را در مکانی سایه دار قرار دهید تا زمانی که انتهای ساقه پینه ببندد. حال وقت آن است که قلمه را در خاک بکارید. قلمه را به شکلی که حدود دو سانت از انتهای آن درون خاک قرار بگیرد بکارید. روی قلمه را پس از آبیاری کردن با پلاستیکی شفاف که نور را از خود عبور دهد بپوشانید. قلمه را در محیطی با نور ملایم و دمایی حدود ۱۸ درجه سانتی گراد نگهداری کنید. قلمه‌ی شما پس از ۱ الی ۲ هفته ریشه دار می شود. پس از ریشه دادن قلمه، محیط نگهداری را تغییر داده و با توجه به نکات گفته شده در مطلب، از گل غوره‌ای جدید خود نگهداری کنید.

  • قلمه برگ غوره ای:

این روش تکثیر بسیار ساده و راحت است. فقط کافی است یکی از برگ های گل غوره‌ای را جدا کنید و در خاک قرار دهید. شرایط نگهداری از قلمه‌ی برگ نیز مانند روش قبلی که توضیح دادیم می باشد.

چه گلدانی برای کاشت ساکولنت غوره‌ای مناسب است؟

گلدان مناسب برای این گل، گلدانی است که زهکشی مناسبی داشته باشد. همچنین برای تعویض گلدان باید مراقب باشید که گلدان جدید خیلی بزرگتر از گلدان قبلی نباشد. استفاده‌ی گلدان با تفاوت سایز بسیار، باعث می شود گیاه تمام انرژی خود را صرف ریشه دوانی در گلدان کرده و رشد ساقه های آن متوقف خواهند شد. حدودا هر سال یا دو سال یکبار گل غوره‌ای نیاز به تعویض گلدان دارد. یکی از گلدان های پرطرفداری که اخیرا برای گل غوره‌ای بسیار مورد توجه قرار گرفته، گلدان هایی با طرح چهره است. پس از کاشتن گل غوره ای در این گلدان ها، گل شبیه به گیسوانی افشان در اطراف چهره رشد می کند‌.

گل غوره ای

سمی بودن گل غوره ای

گل غوره‌ای گیاهی سمی محسوب می شود و تمامی قسمت های آن دارای سم است. به دلیل شبیه بودن این گیاه به غوره برخی این گیاه را از روی سهو می‌ خورند. خوردن این گیاه سمی موجب ایجاد  اسهال و استفراغ شدید می شود. همچنین تماس با شیره‌ی درون برگ های گیاه، باعث خارش شدید پوستی و ایجاد حساسیت می شود. بنابراین این گیاه را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید تا از مسمومیت احتمالی جلوگیری شود.

گل غوره ای

بیماری های گل غوره ای

تا به اینجا با گل غوره‌ای و شیوه نگهداری آن آشنا شدید. حال می خواهیم به برخی از بیماری های شایع این گیاه ، علت آن ها و روش درمان آن ها بپردازیم. برای آشنایی با بیماری های گل غوره‌ای همراه ما بمانید.

  • علت زرد شدن برگ های گل غوره ای

از بیماری های رایج گل غوره‌ای زرد شدن برگ های آن است. این اتفاق معمولا به دلیل آبیاری بیش از اندازه می افتد. برای درمان باید شیوه آبیاری را تصحیح کنید. تا زمانی که خاک گیاه خشک نشده است گیاه به آبیاری نیاز ندارد، فقط در صورت خشک شدن خاک آبیاری کنید.

اگر گل غوره‌ای که تازه خریداری کرده‌اید و آبیاری آن مشکلی ندارد دچار این بیماری شد، باید خاک آن را تعویض کنید. در برخی موارد کشاورزان گیاه را در خاک بی کیفیت پرورش میدهند. پس با استفاده از خاک خوب میتوانید این مشکل را برطرف کنید‌.

گل غوره ای

  • علل کاهش رشد ساکولنت

اگر احساس میکنید رشد گل غوره‌ای شما کاهش یافته است، میتوانید نور دریافتی گیاه را افزایش داده و از کود های محلول، برای گیاه استفاده کنید‌‌.

مراقب باشید که کوددهی را بیش از حد انجام ندهید. این کار موجب خراب شدن ریشه ها می شود.

  • پهن شدن برگ های گل غوره‌ای

این اتفاق به دلیل کم بودن آبیاری می‌افتد. برای برطرف کردن آن باید آبیاری را افزایش دهید.

  • ریزش برگ های گل غوره‌ای:

به طور کلی این گیاه هیچگاه دچار ریزش برگ نمی شود اما در صورت مشاهده چنین اتفاقی باید محیط نگهداری گیاه را گرم تر کنید. همانطور که قبل تر اشاره کرده بودیم این گیاه تحمل سرما را ندارد‌.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *