با شرایط نگهداری گل زاموفیلیا بیشتر آشنا شوید
اگر شما هم عاشق گل هستید و دوست دارید گل شما برگ های براق سبز داشته باشد، گل زاموفیلیا یک انتخاب دقیق و درست است. گل زاموفیلیا یک گل بسیار زیبا با برگ های تقریباً بیضی شکل و قطور و رنگی سبز، جزو گل های علاقه مند به محیط آپارتمانی است. زاموفیلیا یک گلی است بیشتر جنبه تزئینی دارد و جنبه تصفیه کنندگی هوا را بسیار کم در وجود خود دارا است.
نگهداری در آپارتمان: | بله |
نیاز نور: | نور غیر مستقیم |
دما: | 15 الی 30 درجه |
آبیاری: | نیاز به آبیاری کم، خشک شدن خاک بین 2 آبیاری |
خاک: | خاک سبک با زهکشی بالا( خاک کاکتوس) |
این گل جزو گل هایی به شمار می رود که همیشه سبز هستند و این سبز بودن همیشگی نیز نیاز به یک سری اقدامات و شرایط دارد. نگهداری این گل بسیار آسان است و برای کسانی که عاشق گل هستند اما وقت رسیدگی به آنان را ندارند یک گزینه عالی به حساب می آید. در این مطلب ما قصد داریم تا شما را با شرایط و نحوه نگهداری گل زاموفیلیا آشنا کنیم. همچنین شما بعد از خواندن این مطلب با برخی از بیماری ها و مشکلات این گل آشنا خواهید شد.
شرایط نگهداری گل زاموفیلیا در آپارتمان
گل زاموفیلیا یک گل بسیار مقاوم است و از بین بردن آن تقریباً سخت تر از نگهداری آن است. شرایط اصلی در نگهداری گل زاموفیلیا نور است. نور یک ملاک اصلی برای این است که شما همواره شاهد برگ های سبز و زیبای آن باشید. نووری که به زاموفیلیا می تابد باید غیر مستقیم و متوسط باشد. نور مستقیم آفتاب باعث سوخته شدن برگ های آن خواهد شد. نکته جالب توجه در خصوص نور این است که شما می توانید با نورهای مصنوعی نیز این گل مراقبت کنید.
نقش آبیاری در شرایط نگهداری گل زاموفیلیا
بعد از نور، اصلی ترین شرط رشد و نگهداری زاموفیلیا در آپارتمان، آب دهی به آن است. همانگونه که از ظاهر این گل معلوم است، با دارا بودن برگ های قطوری که دارد می تواند آب مورد نیاز خود را به خوبی ذخیره کند. به همین دلیل این گل می تواند در برابر کم آبی نیز مقاوم باشد. برای آبیاری این گل باید اجازه دهید تا سطح خاک این گل خشک شود. کافی است با انگشت حدود دو الی سه سانت از عمق خاک را لمس کنید تا میزان رطوبت را اندازه بگیرید.
نقش کود دهی در رشد زاموفیلیا
همانگونه می دانید، گل زاموفیلیا یک گل بسیار مقاوم است. این گل مقاوم برای رشد نیاز به کودد مناسب نیز دارد. بهترین زمان برای کود دهی به این گل فصل بهار و تابستان است. ماهی یک بار عملیات کود دهی را برای آن انجام دهید و در فصل های سرد سال مانند پاییز و زمستان کود دهی را متوقف کنید. یک نکته مهم را در کود دهی فراموش نکنید که بهترین کود، کودی است که به صورت مایع باشد. کود مایع سریع تر جذب ریشه ها خواهد شد.
رطوبت قدم بعدی در نگهداری زاموفیلیا
همانگونه که مطالعه کردید، گل زاموفیلیا به عنوان یک گل مقاوم شناخته می شود. برای آن که این گل بتواند در محیط مناسبی رشد کند، نیاز به رطوبت دارد. البته رطوبت نه باید زیاد و کم باشد. این گل به دلیل بافت برگ هایش می تواند رطوبت خود را تامین کند. بهترین رطوبت برای آن، رطوبت محیط است. اگر دوست دارید به رطوبت آن کمک کنید، با استفاده از آبپاش، مقداری بروی بر های آن غبار پاشی را انجام دهید.
روش نگهداری و تکثیر گل زاموفیلیا
زاموفلیا یک گلی است که نیاز به شرایط پیچیده برای زنده ماندن ندارد. در شرایط کاملا عادی نیز می تواند عمر خود را داشته باشد. اصلی ترین روش در نگهداری گل زاموفیلیا، تعویض گلدان است. برای تعویض گلدان گل زاموفیلیا باید این نکته مهم را در نظر داشته باشید که ریشه های این گل به صورت گوشتی است و باید گلدانی را تهیه کنید که ریشه فضای کافی برای رشد و گرفتن مواد مغذی را داشته باشد.
یک نکته مهم دیگر هم زمان تعویض گلدان است. شما فقط زمانی مجاز به تعویض گلدان هستید که ریشه ها از خاک بیرون زده باشند. اگر این مورد را مشاهده کنید، یعنی فضای کافی برای رشد وجود نداشته و نیاز به گلدان جدید است. هنگام تعویض گلدان بهترین زمانی است که شما بتوانید آن را تکثیر کنید. اولین روش تکثیر به وسیله ریشه است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
تکثیر زاموفیلیا
هنگام تعویض گلدان، شما مشاهده می کنید که چند شاخه جدا به همراه ریشه وجود دارد. برای تکثیر گل زاموفیلیا کافی است با استفاده از یک چاقوی تیز، ریزوم های گل را که دارای شاخه هستند را جدا کنید و در گلدان دیگر قرار دهید. توجه کنید که گلدان جدید، باید خاکی مرطوب داشته باشد و زهکشی آن به درستی انجام شده باشد.
روش تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ
تکثیر کردن گل زاموفیلیا با روش های متعددی امکان پذیر است. یکی ازز روش ها از طریق جدا سازی ریزوم بود که در متن بالا توضیح داده شد. روش دیگر تکثیر زاموفیلیا، تکثیر از طریق برگ است. تکثیر زاموفیلیا از طریق برگ اینگونه است که شما برگ های گل خود را دقیقاً از جایی که به شاخه چسبیده اند- دقت کنید که دقیقا از همان محل جدا شود- جدا می کنید. پس از آن برگ ها را در محلی با دمای محیط قرار می دهید. پس از آن برگ ها را در گلدان هایی که از قبل با خاک مرطوب و کودگیاهی آماده کرده اید، می کارید. این روش یکی از زمان بر ترین روش های تکثیر در زاموفیلیا است که ممکن است تا یک سال هم به طول بینجامد.
برای رشد سریع زاموفیلیا چه باید کرد
خرید گل زاموفیلیا، جزو گل های محبوب هر انسانی است و طبیعتاً هر کسی دوست دارد که زودتر آن گل رشد کند. به همین دلیل افراد برای رشد سریع زاموفیلیا اقداماتی را انجام می دهند که بعضاً برخی از آن اقدامات باعث نابودی گل شده است. مهم ترین راه برای رشد سریع گل زاموفیلیا کود دهی است. درست است که کود دهی برای رشد سریع این گل مفید است، اما باید دانست که چه نوع کودی به این گل اضافه کنیم. اولین پیشتهاد ما استفاده از کود نیتروژن است. کود نیتروژن باعث می شود تا طول گل بیشتر شود و همچنین سبزی برگ ها را نیز حفظ می کند.
دومین پیشنهاد ما استتفاده از کود فسفر است. فسفر باعث می شود تا ریشه گل زاموفیلیا سریع تر رشد کند و این سرعت رشد در ریشه ها باعث می شود تا تعداد پاجوش ها و ساقه نیز افزایش پیدا کند. پیشنهاد سوم ما به شما، استفاده از کود آسپرین است. کود آسپرین باعث تقویت گل می شود و علاوه بر این مورد، می تواند از گل در برابر استرس های محیطی نیز محافظت کند.
چه گلدانی برای زاموفیلیا مناسب است
سوال مهمی که برای افراد پیش می آید این است که چه گلدانی برای گل زاموفیلیا انتخاب کنیم. مهم تر از تعویض گلدان، زمان تعویض است. بهترین زمان برای تعویض گلدان گل زاموفیلیا، در فصل بهار است. قاعده کلی برای تعویض گلدان این است که اگر ریشه ها بیش از حد رشد کنند و از خاک بیرون بزنند زمان تعویض گلدان است. معمولاً شما باید گلدانی را انتخاب کنید که حالتی سفالی داشته باشد تا بتواند رطوبت مورد نیاز خاک را نیز حفظ کند. مورد بعدی در انتخاب گلدان این است که باید گلدانی انتخاب کنید که در قسمت پایینی خود حفره هایی داشته باشد تا آب به خوبی از آن خارج شود.
علت زرد شدن برگ گل زاموفیلیا
قبل از توضیح در خصوص چرایی و چگونگی رفع زردی برگ گل زاموفیلیا باید این را توضیح بدهیم که زردی شدن برگ های این گل، چندین ماه زمان می برد، و شما زمانی متوجه می شوید که کار از کار گذشته است و یا درمان سختی را باید بگذرانید. زردی برگ های گل زاموفیلیا می تواند دلایل بسیار متعددی داشته باشد. عمده ترین دلیل زردی این برگ ها، آبیاری بیش از حد به این گل است. آبیاری بیش از حد از دو نظر برای گل مضر است.
دلیل اول این است که بافت برگ ها به اندازه کافی آب ذخیره می کند و این زیاد بودن آب باعث زردی می شود. دلیل دوم هم این است که آبیاری بیش از حد باعث پوسیده شدن ریشه می شود. نداشتن نور کافی نیز یکی از دلایل زردی برگ زاموفیلیا است که باید آن را به محیط متعادل منتقل کنید.
آبیاری زامیفولیا
همانطور که در مطالب قبل گفتیم شرایط نگهداری زامیفولیا همانند سانسوریا میباشد که خصوصیات مشترک بیا این دو نیاز به کم آبی و خاک خشک است که به آبیاری زیاد و غرقابی کردن خاک ترجیح می دهند. اگر خواستار سالم ماندن گیاهتان هستید تعداد دفعات آبیاری این گیاه را کاهش دهید، زیرا آبیاری مداوم این گیاه باعث از بین رفتن آن میشود. زمانی اقدام به آبیاری کنید که خاک گلدان کاملاً خشک شده باشد سپس این گیاه را به صورت کامل سیراب کنید.
در فصل تابستان می توانید هر ۱۰ روز و یا هر دو هفته یک بار اقدام به آبیاری نمایید اما در فصل زمستان اگر ۱۵ یا حتی ۲۰ روز هم به این گیاه آب ندهید هیچ مشکلی برای آن پیش نمی آید و به رشد خود ادامه میدهد. دقت کنید که گلدان شما باید دارای زهکش مناسب باشد تا مانع جمع شدن رطوبت و آب در خاک گلدان شود. پس در نتیجه می توان گفت این گیاه به کم آبی مقاوم است و آبیاری زیاد دشمن این گیاه است که میتواند آن را از پا در بیاورد.
خاک مناسب زامیفولیا
گیاه زامیفولیا خاکی نیاز دارد که دارای زهکش بالایی باشد تا بتواند آب و رطوبت را از خود عبور دهد زیرا در صورت ماندگاری آب در گلدان ریشه های این گیاه دچار آسیب میشود و موجب پوسیدگی ریزوم های آن میشود. خاک مورد استفاده برای این گیاه باید سبک باشد . بهترین ترکیب خاک برای این گیاه مخلوطی از خاک برگ + قسمتی کوکوپیت و پرلایت است. علاوه بر آن می توانید از خاک کاکتوس و خاک های آماده گیاهان آپارتمانی و گیاهان زینتی و یا خاک های مخصوص استفاده کنید.
بهتر است از شن در لایه زیرین این گیاه استفاده کنید که به بالابردن زهکش آن کمک می کند. میتوانید برای ایجاد تهویه مناسب در ترکیب خاک مقداری از ماسه استفاده کنید.
رطوبت مناسب زامیفولیا
این گیاه نسبت به نبود رطوبت حساسیت نشان نمیدهد، اما اگر محیط نگهداری آن منطقه گرمسیر باشد که فاقد رطوبت باشد این گیاه نیاز به تامین رطوبت دارد. یکی از نشانههای کمبود رطوبت در گیاه زامیفولیا قهوه ای شدن نوک برگهای آن میباشد.
نور مناسب برای زامیفولیا
نکته اول در نگهداری این گیاه تهیه نور مناسب برای زامیفولیا می باشد. اگر خواستار رشد سریع تر و سرحال ماندن گیاه تان هستید نور مورد نیاز آن را تأمین کنید. گیاه زامیفولیا نور غیر مستقیم و متوسط را می پسندد. می توانید این گیاه را در اول صبح کنار پنجره قرار دهید اما دقت کنید که نور ظهر برای این گیاه ایدهآل نیست و موجب سوختن برگهای آن می شود.
باید دقت کنید که نور دادن به این گیاه باید به طور منظم انجام گیرد. برخی ها یک روز مخصوص را برای نوردهی به این گیاه اختصاص می دهند که به طور معمول یک روز در هفته می باشد. شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا در هفته یک بار؟ جواب این است که این گل نور را در خود ذخیره می کند و در مواقع دیگر از آن استفاده می کند.
دقت کنید که این گیاه را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار ندهید زیرا باعث سوختن برگهای آن می شود اگر این گیاه نور بیش حد نیازش را دریافت کند باعث کلفت تر شدن ساقه و برگهای آن میشود و نور کم نیز باعث نازک شدن ساقه میشود. پس اگر این گیاه را در آپارتمان نگهداری می کنید پنجره های شمالی بهترین گزینه برای پرورش این گیاه می باشد.
تعویض گلدان زاموفیلیا
تجربه نشان داده که هر چی جای گیاهان در گلدان تنگ تر باشد گیاه رشد خوبی کرد توجه کنید که اگر گلتون کوچیک است نیازی به تعویض گلدان ندارد مادامی که گیاه از گلدان بیرون بزنند. و اگر گل کوچک خود را در گلدان بزرگتر قرار دهید رشد این گیاه را به تعویق انداخته اید.
گلدهی زاموفیلیا
این گیاه خیلی دیر به دیر رشد و خیلی کم گل می دهد. اگر دوست دارید گل دادن این گیاه را مشاهده کنید حتما شرایط که در این مقاله ذکر شده را مطالعه و اجرا کنید تا گلدهی گلتون را مشاهده کنید که زنگ آن سفید می باشد. گلهای اون شبیه دیگر گلهای خانواده ی آراسه به نام اسپادیکس میباشد.
آیا تا به حال شاهد گلدهی گیاه زامیفولیا بودهاید؟
در صورت فراهم کردن شرایط مناسب برای این گیاه شاهد گلهای زرد رنگ آن خواهید بود. اگر خوب به ساختار این گیاه توجه کنید متوجه غده های متراکمی در اطراف محدوده و ریشه آن خواهید شد که پیازی شکل می باشند و نقش ریشه را برای این گیاه به خوبی اجرا می کنند. رشد گیاه زامیفولیا در آپارتمان تا ۳۰ سانتی متر می رسد.
نحوه تکثیر زاموفیلیا
نحوه تکثیر زاموفیلیا راحت ولی زمان بر می باشد. این گیاه به دو روش قلمه برگ، تقسیم ریزبوم تکثیر کرد. قلمه های برگ را باید در گلدانی با پوشش پلاستیکی قرار دهید و سپس صبر کنید تا ریشهها شروع به رشد کنند. این روند میتواند تا یک سال طول بکشد اگر گل دوست داشته باشید و تحمل کنید بعد از یک سال شاهده جوانه زدن زاموفیلیا خواهید بود در مورد تکثیر این گیاه در مطلب جدا به صورت کامل به نحوه تکثیر این گیاه پرداخته خواهد شد.
برای تغذیه این گیاه چه پیشنهادی دارید؟
زاموفیلیا گلی است که عاشق کودهای فسفر بالا و پتاسیم بالا می باشد. این کار باعث می شود تا گل ما ریشه بزنند. اگر دوست دارید گیاهتون برگای بیشتری بزنند به آن فسفر و پتاس بالا بدهید تا گیاهان لذت ببرد.
آفت و بیماری زاموفیلیا
زاموفیلیا تقریبا بدون آفت می باشد و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد و در راس هرم غذایی قرار دارد یکی از مهم ترین آفتی که خودمان برای این گیاه درست میکنیم پوسیدگی ریشه می باشد که آن هم به خاطر آبیاری زیاد می باشد.
لطفا در آبیاری این گیاه دقت کامل را داشته باشید تا باعث پوسیدگی این گیاه مقاوم نشوید در این مقاله به صورت کامل با بیماری های این گیاه آشنا خواهید شد.
هرس زاموفیلیا چگونه است
هرس کردن زاموفیلیا مهم است و اگر گیاهتون را هرس سالانه بکنید برگای گیاهتون زرد نمی شود البته اگر دیدید برگای گیاهتون زرد شده آنها را جدا کنید تا به برگای دیگرتون آسیب نزنند.
گونه های مختلف زامیفولیا:
گیاه زیبای زامیفولیا دارای چند واریته مختلف است که هر کدام از آنها به نحوی زیبا هستند و شرایط نگهداری مشابهی دارند
زامیفولیا بلک:
یکی از گونه های زیبا و گران قیمت زامیفولیا ، زامیفولیا بلک است که دارای برگ هایی به رنگ بنفش تیره است . این گونه نیز بسیار جذاب و شیک و لوکس است که برای دکوراسیون منازل توصیه می شود.
دمای زامیفولیا:
این گیاه به دمای محیط مقاوم است اما اگر بخواهیم گیاهی با رشد بهتر داشته باشیم دمای بین ۲۲ الی ۲۸ درجه برای این گیاه مناسب تر میباشد در روز دمای مناسب برای این گیاه ۲۸ درجه سانتیگراد است و در شب دمای ۲۲ درجه اگر در روز دمای محیط بیش از ۲۶ درجه سانتیگراد بود حتماً عمل غبارپاشی را برای این گیاه انجام دهید و رطوبت را برای آن تامین کنید.
دقت کنید که غبار پاشی را در زمان ظهر که نور خورشید شدیدتر می باشد و نور بیشتری روی برگها می افتد انجام ندهید زیرا باعث آسیب به برگها می شود. اگر دما کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد برسد برگهای زامیفولیا کمرنگ می شود . این گیاه در دمای صفر درجه به طور کامل از بین میرود.
چند تا برگ های زاموفیلیا را برای تکثیر در خاک کوکوپیت گذاشتم سوالم اینکه من آبیاری را زمانی انجام می دهم که وقتی خاک خشکه آیا این روش درست می باشد و برگاهای که جدا شده دارای غده شده اند ولی چندتا از آنها برگاش زرد شده آیا بهتر به گلدان منتقلشون کنم؟
در جواب سوال اولتون باید گفت آبیاری این گل را تقریبا هر 14 روز انجام بدهید و اینکه دلیل زرد شدن برگاش این میتونه باشه که آب زیاد بهش دادین و برای جلوگیری از زرد شدن بقیه برگا بهتر اونارو از هم جدا و در گلدان جداگانه بکارید. برای تغذیه مناسب گیاهتون بهتر است از خاک هلندی و یا ترکیب اسید هومیک و کود سه بیست را استفاده کنید.
- من برگ زاموفیلیا را برای تکثیر در خاک قرار دادم ریشه و پیاز داده ولی جوانه نزده علتش چی میتواند باشد؟
برای جوانه زدن برگاتون که تو خاک قرار دادید بهتر است از کود سه بیست استفاده کنید.
- علت اینکه برگای گیاه من زرد و می ریزند چی میتونه باشه؟
توجه کنید که اگر برگاهای پایین گیاهتون می ریزد این ریزش میتونه طبیعی باشد چرا که با بالا رفتن سن گیاه برگای قدیمی خواهند افتاد و علت بعدی درمورد زرد شدن برگای گیاهتون همانطور که در قسمت های بالا اشاره شد آبیاری زیاد می توانند از دلایل زرد شدن برگ گیاهتون باشد.
- علت اینکه نوک برگهای گیاه من قهوه ای می شود چیست؟
دقت کنید که خشکی بیش از حد محیط نگهداری گیاه میتونه موجب قهوه ای شدن برگای گیاه شما بشود.
آیا گل زاموفیلیا دچار بیماری و آفات می شود؟
در جواب این سوال باید گفت این گیاه تقریبا هیچ وقت دچار بیماری و آفات نمی شود البته توجه داشته باشد که که ممکن است آفات شایعی مانند کنه های تار عنکبوتی، شپشک و کنه ها سراغ این گیاه با مقاوم بیایند ولی اتفاقی برای این گیاه نمی افتد.
آیا گل زاموفیلیا سمی و سرطان زا می باشد؟
این گیاه سمی و سرطان زا نمی باشد. تقریبا می توان گفت تمام قسمت های این گیاه سمی نمی باشد و طی تحقیقات انجام شده در سال 2015 بر روی این گیاه دلیلی بر سرطان بودن این گیاه پیدا نشد.
- چرا برگای گیاه من کمرنگ و نازک هستن؟
برگای گیاه گل من در ابتدای مراحل رشد خود ضعیف خواهند بود پس نگران این مورد نباشید. دقت کنید اگر برگای گیاهتون خیلی نازک هستند منبع نور خود را کنترل کنید اگر گیاهتون هیچ نوری نمی بیند بهتر است از یک لامپ فلورسنت استفاده کنید این گیاه بهترین رشد خود را در دمای 18-26 درجه سانتیگراد خواهد داشت.
سلام وقت بخیر .من یک جوانه از ساقه زاموفیلیا جدا کرده و در اب گذاشتم و بعد از چند وقت که گذشت غده کرد و ریشه کرد .ولی برگهای بالایی که بیرون از آب بودن زرد شدن .و من اون و به گلدون با خاک سبک انتقال دادم .الان اون ساقه کاملا خشک شده و افتاده .امکان داره اون غده که داخل خاک هست حوانه بزنه ؟
زاموفیلیا رو بنداز داخل یه لیوان بلند، بعد با یه اسفنج و یه کلیپس گیرش کن یعنی کاری کن که ته قلمه با ظرف تماس نداشته باشه. ظرفت کاملا تیره باشه چون رشد ریشه ها رو حداقل سه برابر سریعتر میکنه اینطوری میتونید یه قلمه زیبا از زاموفیلیا داشته باش. اگر برگ ها ریختم مهم نیست چون برگ جدید میزنه گیاه را در خاک بکارید.
سلام مطالبتون بسیارعالی ومفیده، بنده یک سوال داشتم،4ماهی است که برگهای زاموفلیاموکه ریشه داده بودن راکاشتم ولی چراجوانه نمیزند، یکی از برگهاکه جوانه ای٣سانتیمتری داده بودهم کاشتم اصلارشدنمیکند، خاک هم ازگلخانه تهیه کردم خاک خیلی سبکی است بلافاصله بعدازآبدهی چندثانیه ای آب خارج میشودآیاخاکم بده مشکل دیگه ای وجود آره لطفا راهنماییم کنید نگران گلم هستم، آیابادبرگهارادوباره دربیارم ازخاک وداخل آب بزارم چون یکی ازبرگهازردشده، ممنون میشم اگرراهنماییم کنیدبزرگواران، منتظر پاسختون هستم🙏🌿🌱
سلام بعد از غده دار شدن زاموفیلیا بین شش تا هشت ماه در شرایط عالی جوانه میزنه خاک ضعیف باشه بیشتر طول زمان می برد. ترکیب پیت ماس، پرلیت و کوکوپیت مناسب البته هر دفعه که از خاک بیرون بیاد یکماه جوانه زدن به تعویق میوفته اگر برگ زاموفیلیا غده دار که کاشتید زرد میشه اشکال نداره مهم غده سالم ولی اگر برگ زاموفیلیا که بزرگ شده و ساقه داره زرد میشه مشکل غده داره تا عید اینجوری کوددهی انجام بدید انشالله که درست میشه.
یک قاشق چایخوری اسید امینه و یک قاشق چایخوری ۱۰_۵۲_۱۰را در یک لیتر اب حل کنید و به گیاهانتون بدید تقریبا چهل روز بعد یک قاشق چایخوری جلبک دریایی و یک قاشق چایخوری۳۶_۱۲_۱۲ دریک لیترا ب حل کنید و به همه گیاهاتون بدید اینکار را تا پایان سال تکرار کنید اولین ابیاری در بهار با اسیدهیومیک انجام بشود.
سلام وقت بخیر وقتی گلدان زاموفیلیا رو عوض کردیم همون روز آبیاری کنیم یا چند روز بعدش ؟؟؟
سلام وقت به خیر بله همون موقع اقدام به ابیاری زاموفیلیا بکنید.