امروزه نام بامبو به گوش کمتر کسی نا آشنا می آید. این گیاه خاص و زیبا که طرفداران بسیاری دارد و در خانه بسیاری از علاقه مندان به گل و گیاه یافت می شود، دارای گونه های مختلفی می باشد. یکی از زیباترین و مشهور ترین گونه های بامبو، بامبوی لوتوس lotus) bamboo) است. این گیاه زیبا از خانواده Dracaena می باشد. لوتوس از لحاظ قیمت جزئی از گیاهان لوکس محسوب می شود که البته نسبت به زیبایی خاص و منحصر به فرد این گیاه، امری طبیعی است. اگر قصد خرید بامبو لوتوس را دارید با کارشناسان سایت خانم گل در تماس باشید.
ساقه بامبوی لوتوس باریک است و برگ هایی به شکل تسمه دارد. برگ های بامبو لوتوس معمولاً به طول ۱۲ الی ۲۵ سانتیمتر رشد می کنند و از عرض باریک و لاغر هستند. رنگ این برگ ها سبز ابلق یا تیره است. این بامبو بوته ای شکل است و به طور صاف و مستقیم رشد می کند. لوتوس را با نام های دیگری مثل دراسینای روبانی، گیاه روبانی، بلژیکی همیشه سبز و بامبو خوش شانس نیز می شناسند. این گیاه نسبت به بامبو ساقه های کوتاه تر و رشد کند تری دارد اما به طور کلی بامبو ها به دلیل نگهداری ساده، گیاهان آپارتمانی پر طرفداری محسوب می شوند و لوتوس هم از این قاعده مستثنی نیست.
بامبو از گیاهان کدام زیست بوم است؟
احتمالا شنیدهاید که بامبو بومی مناطق جنوب شرقی آسیا مثل چین و ژاپن است. این مطلب تا حدودی صحیح است. گونه های مختلف بامبو بومی مناطق استوایی غرب آفریقا و بخش های کوچکی از آسیا می باشند. اما لوتوس بیشتر بومی غرب آفریقا است و برخی منابع ادعا می کنند که مبدأ لوتوس کشور کامرون است و این بامبو بومی این کشور است.
دکوراسیون خانه با بامبو لوتوس
بامبو علاوه بر نگهداری سادهای که دارد به دلیل شکل ظاهری خاص و زیبایش یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی به حساب می آید. بامبو با زیبایی منحصر به فردش می تواند جلوهای تازه به دکوراسیون داخلی منازل ببخشد. از طرفی بامبو در فرهنگ فنگشویی گیاهی خاص محسوب می شود که به کار بردن آن در دکوراسیون می تواند خوش شانسی، ثروت، شادی و سلامتی را به ارمغان بیاورد. برای اطلاعات بیشتر درباره کاربرد بامبو در فنگشویی می توانید مقاله فواید نگهداری بامبو در منزل را مطالعه کنید. نگهداری بامبو لوتوس فرق چندانی با بامبو ندارد و شرایط نگهداری این دو شبیه به یکدیگر است.
خاک بامبو لوتوس
خاک مناسب بامبوی لوتوس، ترکیبی مساوی از خاک باغچه، خاک برگ مرغوب، پیت ماس و دانه های ریز پرلیت یا لیکا است. می توانید در این ترکیب از مقدار پودر قارچ کش نیز استفاده کنید. البته لوتوس را در آب هم میتوان نگه داری کرد که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
آبیاری بامبو لوتوس
بامبو نسبت به آبی که دریافت می کند حساس است. آبی که برای بامبو استفاده می کنید باید بدون کلر و همچنین فاقد فلوراید باشد. اگر از آب شیر برای آبیاری بامبو استفاده می کنید باید قبل از مصرف آب را ۲۴ ساعت درون ظرفی در باز بریزید تا کلر از آب خارج شود. لوتوس به آبیاری مرتب نیاز دارد، به طوری که سطح خاک گلدان همیشه مرطوب باشد. پس هر گاه سطح خاک لوتوس خشک شد آن را آبیاری کنید. لوتوس در فصل سرما تقریبا به هفتهای سه بار آبیاری نیاز دارد. توجه کنید که گلدان زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی به راحتی از گلدان خارج شود.
نور مورد نیاز گیاه بامبو لوتوس
بامبوی لوتوس به نور زیادی نیاز ندارد و نور مستقیم آفتاب به آن آسیب میرساند. تا حدودی می شود گفت این بامبو سایه دوست است و نور متوسط و غیر مستقیم آفتاب را ترجیح می دهد.
می توانید لوتوس را در فاصله ۳ متری پنجره قرار دهید. حواستان باشد که پنجره با پردهای مناسب پوشیده شده باشد تا لوتوس از نور مستقیم خورشید دور باشد. این گیاه در نور مستقیم خورشید پوسیده می شود و روی برگ هایش لکه هایی قهوهای رنگ شکل می گیرد.
تغذیه مناسب برای بامبو لوتوس
محلول های تقویتی بامبو که به آن ها قطره بامبو یا کود مایع بامبو نیز میگویند، گزینهای مناسب برای تغذیه لوتوس است. این کود ها را می توانید حداکثر ماهی یکبار برای لوتوس استفاده کنید. توجه کنید که ریشه های لوتوس بسیار حساس هستند و استفادهی زیاد از کود های بامبو موجب سوختن ریشه های این گیاه می شود.
دمای مناسب بامبو لوتوس
دمای مناسب برای لوتوس دمای داخل خانه است. به طور دقیق تر دمای ۱۸ الی ۲۲ درجه سانتی گراد دمایی مناسب برای نگهداری لوتوس است. این گیاه به گرمای بیش از حد حساس است و اگر در محیطی با دمای بالا قرار بگیرد به مرور از داخل شروع به پوسیدگی می کند.
هرس بامبو لوتوس
بامبو لوتوس به دلیل رشد آرام و ارتفاع کمی که دارد نیاز چندانی به هرس کردن ندارد. اما اگر قصد دارید آن را در اندازهای دلخواه ثابت نگه دارید، دقت کنید که برای هرس کردن، قیچی هرس را ضدعفونی کنید تا از انتقال بیماری ها به لوتوس جلوگیری شود. همچنین اگر جوانه های کناری لوتوس را دوست ندارید، می توانید آن ها را هرس کنید.
بامبو لوتوس در آب
بامبو توانایی رشد در هر دو بستر آب و خاک را دارا می باشد. نگهداری بامبو در آب یکی از رایج ترین شیوه های نگهداری این گیاه است. بامبو گیاهی رطوبت دوست است و بومی مناطق پر باران است، پس بستر آب را برای رشد ترجیح می دهد. از طرفی نگهداری بامبو در آب، چک کردن وضعیت سلامت آن را راحت تر می کند. اما برای نگهداری بامبو در آب حتما باید شرایط مناسب را برای گیاه فراهم کنید.
آبی که برای نگهداری بامبو استفاده می کنید باید فاقد کلر، فلوراید و هر گونه آلودگی باشد. بهتر است آب را بجوشانید و پس از سرد شدن از آن استفاده کنید. اگر قصد استفاده از آب شیر را دارید آن را ۲۴ ساعت در ظرفی در باز قرار دهید تا کلر آب از بین برود. حداقل ماهی یکبار باید آب گلدان را تعویض کنید و گلدان را ضدعفونی کنید. گلدان را با مواد شوینده تمیز بشویید و پس از خشک شدن کامل گلدان، بامبو را در آن قرار دهید.
اگر قصد نگهداری و خرید لاکی بامبو در آب را دارید همیشه نسبت به پاکیزگی آب بامبو و تمیزی گلدان آن، اطمینان حاصل کنید.
تکثیر بامبو لوتوس
آسان ترین شیوه برای تکثیر لوتوس استفاده از جوانه های جانبی این گیاه است. می توانید در تابستان این جوانه ها را ببرید و آن ها را در آب قرار دهید. اما روش دیگری نیز برای تکثیر بامبو وجود دارد که از طریق قلمه زدن انجام می شود. نحوه قلمه زدن را در ادامه توضیح خواهیم داد.
نحوه قلمه زدن بامبو لوتوس
با استفاده از چاقو یا وسیلهای تیز، قلمه ای را از قسمت زیرین برآمدگی روی ساقه جدا کنید. سپس آن را در آب یا خاک قرار دهید تا قلمهی شما ریشه دهد. پس از ریشه دادن آن را در گلدان اصلی بکارید. قسمت بریده شدهی گیاه اصلی را با ذغال پودر شده بپوشانید تا شیرهی گیاه از این ناحیه خارج نشود. بهترین فصل برای تکثیر لوتوس فصل تابستان است.
زرد شدن ساقه بامبو لوتوس
زرد شدن ساقه بامبو معمولا با له شدن قسمت های پایینی ساقه همراه است. این اتفاق معمولا به دلیل ابتلای بامبو به قارچ پیش می آید. از آنجایی که قسمت های پایینی ساقه له و خراب شده است. آوند ها آسیب دیده و نمی توانند آب را به اندازه لازم به قسمت های بالایی برسانند. در اثر کمبود آب ساقه ها زرد می شوند. برای درمان قارچ بامبو، قسمت های له شده را جدا کنید تا جایی که گیاه سفت شود و آوند های سالم و سفید رنگ دیده شوند. سپس بامبو را مدتی در محلول آب و قارچ کش قرار دهید.