پرورش و نگهداری گل شب بو

گل شب بو، گلی زیبا و خوشبو که در میان علاقه مندان گل و گیاه نماد ظرافت و زیبایی و ثروت می باشد. این گیاه زیبا علاوه بر عطر دلنشینی که دارد مقاومت بالایی نیز دارد و به راحتی از بین نمی رود، لذا یکی از انتخاب های مناسب برای نگهداری در آپارتمان و محل کار شما می باشد.

اگر می خواهید که از عطر دلنشین این گیاه حداکثر استفاده را بکنید باید توجه داشته باشید که حتماً گلدان گیاه خود را در ارتفاع قرار دهید چون در این صورت وقتی شکوفه های گل شب بو در حال باز شدن است تمام محیط به خوبی در قلمرو عطر دلنشین این گل قرار می گیرد. طول عمر این گیاه بستگی به شرایط محیطی دارد مثلاً در آب و هوای سرد این گیاه ۱۲ سال بیشتر دوام نمی آورد ولی اگر محیط گرم تری را برای نگهداری این گل را انتخاب کنید چندین سال می توانید از زیبایی و عطر دلنشین آن بهره مند شوید.

این گل دارای بیش از ۶۰ نوع مختلف می باشد که در رنگ های صورتی، سفید، قرمز، یاسی، بنفش و آبی می توانید آن را تهیه کنید. جالب است بدانید که در تاریخچه این گیاه نوشتند که در انگلستان قدیم به واسطه ارزش و جایگاه والایی که این گیاه داشت از آن به عنوان برای داد و ستد یاد می شد و در  ازای دریافت گل شب‌ب و محصولی را عرضه می‌کردند.

نگهداری گل شب بو در آپارتمان

گل شب بو

این گیاه خوش رایحه که برگ های بیضی شکل نیزه‌ای دارد می تواند تا طول ۳۰ سانتی متر رشد کند. این گل به واسطه مقاومتی که دارد در بین علاقه ‌مندان به نگهداری گیاهان آپارتمانی خیلی محبوب می باشد. استفاده از زیبایی و عطر دلنواز این گیاه نیاز به مواردی دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم. باید به این نکات توجه داشته باشید تا هم سلامت گیاه خود را حفظ کنید و هم در صورت تمایل اقدام به تکثیر آن کنید.

گل شب بو و نور مناسب

گل شب بو

گل شب بو اصولاً هوای گرم را تحمل نمی کند، لذا توجه داشته باشید که به هیچ وجه این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید و هوای خیلی گرم قرار ندهید. البته این گیاه در فصل رشد خود بهتر می تواند نور مستقیم را تحمل کند منتها شرط آن این است که هوا خنک باشد.

آبیاری گل شب بو

گل شب بو

اصولاً این گیاه نیاز زیادی به آبیاری ندارد و در صورت آبیاری بیش از اندازه دچار پوسیدگی ریشه می شود. پیشنهاد ما برای آبیاری این گیاه به شما این است که قبل از اقدام به آبرسانی به گیاه دقت داشته باشید که خاک سطح گلدان شما کاملا خشک شده باشد در غیر این صورت رطوبت بیش از اندازه موجب پژمرده شدن و از بین رفتن گیاه شما می شود.

دمای مناسب

گل شب بو

این گیاه حساسیت زیادی نسبت به گرمای هوا دارد به همین علت است که در فصل نشاط و شادابی خود یعنی فصل بهار که هوا لطیف تر می باشد گل می دهد. گل شب بود در گرمای هوا کمتر گل می دهد و اگر بیش از اندازه در معرض گرما قرار گیرد برگرهای آن زرد شده و به تدریج می ریزد و از زیبایی این گیاه کاسته می شود.

این گیاه برخلاف گرما مقاومت بالایی در برابر سرما دارد. مقاومت گل شب بو در برابر سرما به گونه ای است که بذر برخیاز افراد  انواع این گیاه زیبا را در فصل پاییز می کارند. بهترین دما برای رشد گل شب بو در محیط گلخانه نگهداری می‌شود ۱۰ الی ۱۳ درجه سانتی گراد در شب و در طول روز دمای ۱۸ درجه سانتیگراد مناسب می باشد.

خاک و گل شب بو

گل شب بو

بهترین خاک برای رشد این گیاه خاک سبک می‌باشد البته با زهکشی مناسب است. ترکیبی که ما به شما پیشنهاد می کنیم این است که با مخلوط کردن خاک معمولی و خاک برگ به علاوه شن و کود پوسیده گاو آن را تهیه کنید. البته باید توجه کنید که خاک شما باید دارای زهکشی مناسبی باشد تا بتواند رطوبت درستی را به ریشه و گیاه منتقل کند.

تکثیر گل شب بو

گل شب بو

تکثیر اینگ همیشه جزو علاقه مندی های افراد بوده و خواهان زیادی داشته است. این گیاه به دو روش کاشت نشا و بذر قابل تکثیر است. اگر علاقمند به تکثیر و نگهداری این گیاه خوش عطر و بو هستید در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی این دو روش بپردازیم.

تکثیر به وسیله بذر

گل شب بو

در اواسط فصل بهار تا اواخر این فصل بذر این گل را در عمق نیم سانتی متری می کارند. بذر این گیاه ۲ تا ۴ هفته طول می کشد که جوانه بزند و بهتر است در طول این مدت دمای ۱۸ درجه سانتی گراد به طور منظم حفظ شود. حتما خیلی مواظب باشید و حتماً توجه داشته باشید که آبیاری بهتر است که در هفته سه تا چهار بار آبیاری شود.

نکته دیگر اینکه بهتر از فاصله بین دانه ها ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر از هم باشد. برای ایجاد یک زهکشی خوب می توانید سه یا چهار سوراخ در کف گلدان خود ایجاد کنید و از یک زیر گلدانی بزرگ نیز برای گلدان استفاده کنید.

گل شب بو آفات و بیماری ها

گل شب بو

این گیاه نیز به مانند تمامی گیاهان آپارتمانی ممکن است در برابر حمله آفات و حشرات موذی آسیب پذیر باشد. عوامل محیطی مثل دما و گرما و سرما و البته آبیاری نامنظم نیز ممکن است به این گیاه آسیب برساند. در این مقاله به بررسی از این موارد می پردازیم.

زرد شدن برگ گل شب بو

گل شب بو

در یک کلام می توان گفت که علت اصلی زرد شدن برگ این گل زیبا گرمای بیش از حد هوا می باشد. آبیاری بیش از اندازه نیز می‌تواند منجر به پوسیدگی ریشه این گیاه و در ادامه زرد شدن و ریختن برگ های زیبای این گل بشود. گرمای بیش ازحد سبب خشکی بافت آن خواهد شد.

شته و گل شب بو

گل شب بو

اگر گیاه شما توسط شته ‌ها مورد هجوم قرار گرفته است برای از بین بردن این آفات و درمان گیاه خود باید اقدام به سم پاشی کنید. بهترین گزینه برای سمپاشی و دفع این نوع آفت استفاده از دیازینون یا ملاتیون می باشد. حتماً توجه داشته باشید که طبق دستورالعمل از آن استفاده کنید تا علاوه بر از بین رفتن آفات سلامت گیاه نیز حفظ شود.

گل شب بو و آفات قارچی

گل شب بو

یکی از آفاتی که ممکن است گل شب بو را مورد صدمه قرار دهد آفات قارچی است. قارچ ها در محیط مرطوب با آبیاری بیش از اندازه به وجود می آیند. پس دقت داشته باشید که در آبیاری گیاه خود به هیچ وجه افراط نکنید زیرا ممکن است علاوه بر پوسیدگی ریشه،گیاه دچار پژمردگی و محل رشد آفاتی مثل آفات قارچ شود. برای از بین بردن این قارچ ها می توانید از قارچ کش بنومیل استفاده کنید ولی حتماً توجه داشته باشید که طبق دستورالعمل از این قارچ کش ها استفاده کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *