به هر گیاهی که دارای اندام گوشتی، سفت و ذخیره کننده آب باشد؛ ساکولنت گفته می شود. ساکولنت ها آب را در ساقه و برگ های خود ذخیره می کنند تا در کمبود آب نیز بتوانند زنده بمانند. این گیاهان نسبت به گرما،سرما،کم آبی و شرایط نامساعد بسیار مقاوم اند که این امر نگهداری آن ها را بسیار ساده کرده است.

گونه‌های مختلف گل ساکولنت

ساکولنت ها دارای ۶۰ گونه‌ی مختلف می باشند که به دو دسته‌ی کلی ساکولنت های نرم و ساکولنت های سخت تقسیم می شوند. آن چیزی که این دو دسته را نسبت به هم متمایز می‌کند، توانایی زندگی در دماهای متفاوت است. ساکولنت های سخت در آب و هوای بسیار سرد نیز توانایی زندگی و بقا را دارند. البته برخی از گونه های ساکولنت های سخت در سرما به خواب می روند و یا ممکن است تغییر رنگ دهند ولی چیزی که مهم است، توانایی تحمل سرما و ادامه دادن زندگی آن ها می باشد. ساکولنت های نرم بر عکس دسته‌ی دیگر، تحمل سرمای زیاد را ندارند‌‌. اگر قصد خرید این گیاه را دارید بهتر است نسبت به آب و هوا و شرایط محیطی اطرافتان، یکی از دو نوع سخت و نرم را انتخاب کنید.

شرایط نگهداری گل ساکولنت

تفاوت ساکولنت و کاکتوس چیست؟

این دو گیاه هر دو گوشتی و ذخیره کننده آب هستند. شباهت های بسیاری دارند ولی تفاوت آن ها در این است که ساکولنت بخش عظیمی از گیاهان گوشتی را شامل می شود که کاکتوس نیز جزو این گیاهان است. به عبارت ساده‌تر کاکتوس زیر مجموعه‌ای از ساکولنت ها می باشد.

شرایط نگهداری گل ساکولنت

از ساکولنت در کجاها استفاده می شود؟

ساکولنت ها نمادی از مقاومت، استواری و قدرت هستند. به همین دلیل هدیه‌ای پر معنا و مفهوم تلقی می شوند که می توانید آن را به عزیزانتان تقدیم کنید‌. موارد دیگری که از ساکولنت ها در آن استفاده می شود، روف گاردن ها، دیوار سبز، ساخت ترایروم می باشد. این گیاهان به دلیل شرایط ساده‌ی نگهداری و مقاومت بالا، برای نگهداری در منزل و تغییر دکوراسیون نیز گزینه‌ای مناسب هستند.

خرید ساکولنت

نگهداری از گیاهان اپارتمانی در دنیایی که زندگی می کنیم، اتفاق بسیار خوشایندی است. زمانی که از گل های اپارتمانی در منزل استفاده می کنید مسلما احساس خوشایندی خواهید داشت. ساکولنت یکی از این گیاه های زیبا و دوست داشتنی است. ساکولنت ها گروهی از گیاهان اپارتمانی هستند که برگ های چرب و گوشتی دارند.

حتی این گیاه را برای دیزاین باغ ها و فضاهای سبز نیز استفاده می کنند. ساکولنت به خاطر زیبایی ظاهری که دارد در اکثر خانه ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اما برای خرید ساکولنت باید ابتدا شناخت لازم را نسبت به انواع نمونه های این گیاه به دست آورید. پیشنهاد می کنیم اگر خرید ساکولنت را دارید ابتدا این مطلب را با دقت مطالعه کنید تا با کسب آگاهی کامل برای خرید این گیاه جذاب اقدام کنید.

کدوم ساکولنت ها برای نگهداری خوب هستند؟

می توان گفت ساکولنت هایی با رنگ سبز برای نگهداری در خانه گزینه‌ای مناسب هستند و ساکولنت هایی با رنگ بنفش و نارنجی برای نگهداری در خارج از محیط خانه بهتر هستند. ساکولنت های غوره‌ای، سانسوریا ماری، آلوئه ورا، سدوم مورگانیانوم، هاوارتیا و سدوم از ساکولنت های معروف و پرطرفدار هستند. برای آشنایی بیشتر با ساکولنت غوره‌ای می توانید مقاله گل غوره‌ای را در سایت ما مطالعه فرمایید.

شرایط نگهداری گل ساکولنت

نور مورد نیاز ساکولنت ها

بهتر است ساکولنت ها را در محیط های پر نور نگهداری کنید ولی دقت کنید آنها را زمان زیادی در برابر تابش مستقیم آفتاب قرار ندهید. اگر ساکولنت زیاد در مقابل نور شدید و گرم خورشید قرار بگیرد خواهد سوخت. اگر محیطی که در آن قصد نگهداری از ساکولنت را دارید محیطی کم نور است، بهتر است گونه‌ای از ساکولنت ها را انتخاب کنید که به نور کمتری نیازمند هستند. ساکولنت های سبز رنگ در برابر کم نوری مقاوم هستند. قرار دادن ساکولنت ها در کنار پنحره‌های جنوبی بهترین گزینه است.

شرایط نگهداری گل ساکولنت

روش آبیاری ساکولنت ها

آبیاری بیش از اندازه، ضرر های خیلی بیشتری نسبت به آبیاری کم برای ساکولنت به ارمغان می آورد. پس به هیچ عنوان در آبیاری زیاده روی نکنید. ساکولنت های کوچک، تقریبا هفته‌ای یکبار به آبیاری نیاز دارند و برای ساکولنت های بزرگ هفته‌ای دو مرتبه آبیاری کافی می باشد. آبیاری را در فصل زمستان کاهش دهید. تقریبا ماهی یکبار آبیاری برای گیاه کافی می باشد.

دمای مورد نیاز ساکولنت ها

همانطور که گفتیم برخی ساکولنت ها در برابر سرما بسیار مقاوم اند ولی در کل تمامی ساکولنت ها دوست دار آب و هوای گرم هستند. پس آنها را در محیطی گرم نگه دارید و مراقب باشید که نوسانات دمایی زیاد، برای گیاه ایجاد نشود. تغییرات زیاد در آب و هوای اطراف می تواند به ساکولنت شما آسیب بزند.

رطوبت مورد نیاز ساکولنت ها

ساکولنت ها و کاکتوس ها محیط های مرطوب را دوست ندارند و برای رشد نیازی به رطوبت رسانی ندارند. اما برخی از ساکولنت ها به مقدار کمی رطوبت رسانی نیازمندند. برای رطوبت رسانی به این نوع از ساکولنت ها می توانید در روزهایی که هوا گرم است کمی آب روی آن ها اسپری کنید. بهتر است این کار را در اوایل صبح انجام دهید.

شرایط نگهداری گل ساکولنت

خاک مناسب ساکولنت

میدانیم که آب زیاد برای ساکولنت بسیار مضر است. به همین دلیل خاکی که برای آن انتخاب می کنید باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی به راحتی از گلدان خارج شود. خاک مناسب برای ساکولنت ترکیبی از ماسه، پیت ماس و کوکوپیت است. می توانید از خاک مخصوص کاکتوس نیز برای نگهداری ساکولنت استفاده کنید.

کاشت و تکثیر ساکولنت

معمولا ساکولنت ها تکثیر ساده‌ای دارند‌. برای تکثیر کافی است چند برگ محکم و سالم را از گیاه ببرید و جدا کنید. این برش باید در نزدیکی ساقه باشد.

سپس برگ ها را در خاک قرار دهید و آن ها را در محیطی نیم سایه نگه دارید. برگ ها باید دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه داشته شوند.

هوای محیط باید معتدل باشد و برای تامین رطوبت قلمه ها بهتر است هر روز غبارپاشی کنید.

حدود یک ماه طول میکشد تا قلمه ها ریشه بزنند. بعد از گذشت حدود ۷ هفته گیاهی جدید از قلمه می روید که می توانید آن را از قلمه جدا کنید و به صورت جداگانه بکارید.

حال گیاه جدیدتان را به مکانی پر نور تر منتقل کنید‌.

شرایط نگهداری گل ساکولنت

بیماری های ساکولنت

در صورت رعایت نکردن شرایط رشد ساکولنت، ممکن است بیماری هایی برای این گیاه به وجود بیاید که در ادامه توضیح مختصری درباره آن خواهیم داد.

آبیاری کم: تغییر شکل برگ ها، چروک شدن و زرد شدن برگ ها

آبیاری زیاد: زرد شدن و ریختن برگ ها، پوسیده شدن ریشه و در نهایت از بین رفتن ساکولنت

نور کم: رشد بد و ناکافی، ایجاد ساقه و برگ های کشیده (این اتفاق به دلیل این می افتد که گیاه به دنبال نور می گردد و بیشتر از حد معمول شکل کشیده پیدا میکند.)

شرایط نگهداری گل ساکولنت

نور زیاد: ایجاد لکه های قهوه‌ای رنگ روی برگ و سوختگی گیاه

کمبود مواد مغذی: تغییر شکل برگ ها و زرد شدن آن ها، کاهش رشد

اگر ساکولنت دچار آفت شد (شته، کنه، شپشک) ابتدا با دستمالی آغشته به الکل گیاه را تمیز کنید و سپس با سم های مخصوص سمپاشی کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *