گیاهان آپارتمانی ممکن است به واسطه حمله آفات و حشرات موذی دچار تغییر شکل ظاهری شده و گاهاً بر اثر شدت این آسیب‌ها ممکن است شادابی نشاط و زیبایی ظاهر خود را از دست بدهند. در صورت بروز چنین اتفاقاتی توصیه متخصصین در امر پرورش گل و گیاه استفاده از سموم آفت کش می‌باشد. اما این که چه سمی را برای چه آفتی استفاده کنیم قطعاً نیاز به دانش و یا مشورت با اهل فن می‌باشد. ممکن است در صورت عدم آگاهی از فرمول مناسب برای دفع آفت نه تنها این بیماری را برطرف نکنیم بلکه به مشکلات نیز بیفزاییم.

آفاتی که غالباً گیاهان آپارتمانی و گلخانه‌ای را مورد هجمه قرار می‌دهند با چشم غیر مسلح قابل دیدن هستند و یا اینکه از طریق علائمی که از خود بر جای می‌گذارند می‌توانیم متوجه وجود این آفات بشویم. حشراتی مثل شپشک آرد آلود، کنه عنکبوتی و یا کرم‌ها از جمله آفاتی هستند که غالباً گیاهان آپارتمانی توسط این موجودات ریز مورد صدمه قرار می‌گیرند.

خیلی از کسانی که متوجه این آفات می‌شوند ممکن است در اولین اقدام بخواهند که با حشره کش های خانگی نسبت به دفع آفات اقدام کنند. اما این که این نوع حشره کش ها برای دفع آفات گیاهان آپارتمانی مناسب است یا خیر و آیا به سلامت گیاه ما ضرر می‌رساند و اینکه از چه سمی برای از بین بردن این آفات استفاده کنیم موضوع این مقاله ما است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

اقدامات لازم پس از مشاهده آفات چیست؟

اقدامات لازم پس از مشاهده آفات

قبل از اینکه به بررسی موارد فوق بپردازیم ذکر چند نکته لازم و ضروری می‌باشد. برای بهبود و تسریع در امر آفت زدایی توجه به این موارد توصیه می‌شود اولین نکته این است که در صورت بروز هر نوع آفت و پی بردن به آلودگی، در اولین قدم گلدانی را که دچار آفت شده از مجاورت در کنار گلدان‌های دیگر جدا کرده و به این شکل از انتقال و سرایت آفت جلوگیری کنید.

قبل از استفاده از هر نوع سم و یا حشره کشی حتماً با شرکت‌های خدماتی که نسبت به عرضه و خدمات پس از فروش این نوع سوم فعالیت می‌کنند تماس بگیرید و در صورت تأیید از سم یا حشره کش مد نظر استفاده کنید. در نهایت برای استفاده از آفت کشی که از استعلام آن برای استفاده نسبت به دفع آفات گلدان خود مطمئن شدید حتماً گیاه خود را به فضای باز منتقل کنید و خارج از محیط آپارتمان و اتاق خود اقدام به اسپری حشره کش یا سم مد نظر کنید.

استفاده از اسپری حشره کش چگونه باید باشد؟

استفاده از اسپری حشره کش چگونه باید باشد؟

همانطور که گفته شد افراد زیادی برای از بین بردن این نوع آفات در قدم اول از اسپری‌های حشره کش خانگی استفاده می‌کنند. هرچند که ممکن است این امر در دفع حشرات موذی مؤثر باشد اما ذکر این نکته لازم است که ممکن است استفاده بیش از حد منجر به آسیب دیدن و یا مرگ گیاه شما بشود چرا که خیلی از این فرمول‌ها برای از بین بردن حشرات بسیار مؤثر است، اما به واسطه لطافت گل‌ها و گیاهان آپارتمانی ممکن است برای آن‌ها مضر باشد.

ذکر این نکته هم لازم است که استفاده از حشره کش های خانگی نسبت به نوع صدماتی که به گیاه شما وارد شده متغیر می‌باشد. به عنوان مثال وقتی گلدان شما با حجم کمی اضافات روبرو می‌باشد می‌توانید از این حشره کش ها استفاده کنید. البته باز هم تاکید می‌کنیم که استفاده از این حشره کش ها در حجم زیاد و تکرار بیش از اندازه نباشد. اما اگر حجم آفات و صدمات وارد شده به قدری زیاد است که آسیب‌های جدی به ساقه برگ‌ها و گل‌های گیاه شما وارد کرده دیگر استفاده از این نوع حشره کش ها مثمر ثمر نمی‌باشد و شما باید به بررسی دقیق این آسیب بپردازید. مثلاً نسبت به بررسی ریشه گیاه و وجود آفات در خاک گلدان خود اقدام کرده و در صورت مشاهده آفات بیشتر نسبت به تعویض خاک گلدان و محل نگهداری آن اقدام کنید.

آفت کش های خانگی برای گیاهان

آفت کش های خانگی

شاید کمتر کسی فکر این را بکند که ممکن است با مواد غذایی و ترکیبات ساده از شوینده‌ها خانگی می‌توان نسبت به دفع آفات و حشرات مضر برای گیاهان اقدام کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا این موارد را برای شما توضیح دهیم.

درمان گیاه با سیر و فلفل

سیر و فلفل

همه شما از خواص جادوی این دو ماده پرمصرف در خانه‌ها آگاه هستید. از فلفل و سیر در درمان بسیاری از بیماری‌ها نیز استفاده می‌شود و مردم ما قالباً اونس عجیبی با این دو چاشنی و ماده غذایی نام آشنا دارند. اما شاید تا به امروز نمی‌دانستید که ممکن است از ترکیب این دو ماده برای از بین بردن آفات گیاهان خود استفاده کنید.

فرمول زیر هدیه ما به شماست برای انگیزه بیشتر در نگهداری از گیاهان آپارتمانی. شما می‌توانید یک عدد فلفل قرمز تند را به همراه سه حبه سیر با اضافه کردن یک لیوان آب در مخلوط کن بریزید و به خوبی آن‌ها را میکس کنید. سپس محلول به دست آمده را در یک روز کامل در معرض نور آفتاب قرار دهید و بعد آن را از صافی رد کرده و درون ظرف اسپری بریزید. حالا محلول آفت کش شما آماده است برای مقابله و از بین بردن وقتی که سلامت و زیبایی گیاه شما را به خطر می‌اندازند.

مخلوط صابون مایع و روغن

مخلوط صابون مایع و روغن

فرمول بعدی ترکیبی از روغن مایع و صابون مایع می‌باشد شما می‌توانید این دو مایع را به همراه یک لیوان آب به خوبی مخلوط کنید و پس از مخلوط کردن آن‌ها درون ظرفی ریخته و اقدام به اسپری کردن بر روی برگ گیاه خود کنید.

تنباکو و سیر

حتماً شما هم وقتی اسم تنباکو را می‌شنوید یاد قلیان و سیگار می افتید اما جالب است بدانید که همین گیاه با ترکیب سیر و تنباکو می‌تواند یک آفت کش فوق العاده باشد. برای به دست آوردن این محلول، برگ تنباکو را در آب بخیسانید و آب تنباکو را به همراه سه حبه سیر که قبلاً آنها را له کرده‌اید و با کمی روغن مایع مخلوط کنید. پس از این مرحله مواد را از یک صافی رد کنید درون بطری بریزید و به مدت ۱۰ روز از این مایع بر روی گیاه خود اسپری کنید.

دارچین جادویی

دارچین جادویی۳۰

این ادویه خوش عطر و بو علاوه بر این که طعم زیبایی به انواع غذاها می‌دهد در پاره‌ای از مواقع اطبای قدیم از آن به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده استفاده می‌کردند. برای از بین بردن آفات گیاهان آپارتمانی نیز مفید می‌باشد. برای درست کردن این محلول ضدعفونی کننده کمی دارچین را با آب مخلوط کرده و به خوبی تکان می‌دهیم تا در آب حل شود سپس محلول به دست آمده را بر روی ساقه و برگ و خاک گلدان گیاه اسپری می‌کنیم. جالب است بدانید محلول دارچین فوق العاده در از بین بردن پشه‌ها مفید می‌باشد.

حرف آخر در مورد حشره کش ها برای گیاهان

با همه توضیحات و فرمول‌هایی که ارائه شد حسن خاتم این مقاله این است که در صورت تمایل به استفاده از حشره کش های شیمیایی برای گیاهان آپارتمانی خود تنها سموم و آفت کش های مجاز استفاده هستند که مخصوص محصولات گلخانه‌ای کشاورزی و گیاهان آپارتمانی باشد زیرا ضرر این نوع آفت کش ها برای گیاهان شما تقریباً نزدیک به صفر می‌باشد. این سموم به دو صورت اسپری یا پودری در بازار موجود می‌باشد که هر کدام از آن‌ها برای از بین بردن یک نوع آفت مناسب می‌باشد. پس شما می‌توانید طبق دستورالعمل و فرمول استفاده هر یک از این سموم نسبت به از بین بردن آفات گیاهی مانند شته، کنه، پشه، شپشک و کرم‌ها اقدام کنید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *